The blurry line between smuggling and rescuing migrants according to the international law of the Sea
Cottone, Rosalinda

Publicació: Facultat de Dret. Universitat Autònoma de Barcelona 2019
Descripció: 39 p.
Resum: Este artículo tiene como objetivo analizar los límites del ejercicio de los poderes de los Estados fuera de su territorio, especialmente para combatir la delincuencia organizada transnacional, que debe equilibrarse con la obligación de proteger la vida humana en el mar. Con este fin, presentará el marco legal del derecho del mar con el fin de arrojar luz sobre dos medidas cuyo propósito es claramente distinto pero que a menudo se confunden en la práctica de los Estados: intercepciones y operaciones de rescate, destinadas a combatir dos delitos diferentes que también están confundidos, pero son claramente diferentes: trata de personas y tráfico de migrantes.
Resum: Aquest article té l'objectiu d'analitzar els límits de l'exercici de les potències dels Estats fora del seu territori, especialment per combatre el crim organitzat transnacional, que s'ha d'equilibrar amb l'obligació de protegir la vida humana al mar. Amb aquesta finalitat, presentarà el marc legal de la llei del mar amb el propòsit de donar llum a dues mesures que tenen com a finalitat clarament diferents però que sovint es confonen en la pràctica dels Estats (intercepcions i operacions de rescat) destinades a combatre dos delictes diferents, que també es confonen, però són clarament diferents: el tratra de persones i el tràfic de migrants.
Resum: This article is aimed at analysing the limits of exercise of States powers outside their territory, especially to tackle transnational organised crime, that should be balanced with the obligation to protect human life at sea. To this end, it will present the legal framework of the Law of the Sea with the purpose of shedding light on two measures whose purpose is clearly distinct but that are often confused in States practice - interceptions and rescue operations - aimed at combating two different crimes that are also confused but are clearly different - trafficking in person and smuggling of migrants.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 49
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Emigració - Immigració ; Unió Europea ; Dret del mar ; Crim organitzat



Adreça original
39 p, 834.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2019-12-11, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir