Planificación urbana y resiliencia socio-ecológica en un contexto territorial con riesgos de amenazas naturales. El caso del Cantón Manta, Ecuador
Jácome Guayaquil, Marco
Delfino, Deisiane
Nadal Tersa, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2019
Descripció: 61 p.
Resum: El present treball aborda l'avaluació de plans urbans i territorials del cantó Manta a Equador, tenint com a marc referencial els atributs de la resiliència i els riscos generats per amenaces de tipus natural. S'ha valorat tant el pla d'ordenament local, com els plans creats a partir de l'emergència produïda pel terratrèmol del 16 d'abril del 2016, que va evidenciar les vulnerabilitats del territori. Els resultats mostren una resposta feble dels instruments de la planificació urbana del cantó, però també les possibilitats d'aprofitar el procés de reconstrucció com una finestra d'oportunitat.
Resum: El presente trabajo aborda la evaluación de planes urbanos y territoriales del cantón Manta en Ecuador, teniendo como marco referencial los atributos de la resiliencia y los riesgos generados por amenazas de tipo natural. Se ha valorado tanto el plan de ordenamiento local, así como los planes creados a partir de la emergencia producida por el terremoto del 16 de abril del 2016, que evidenció las vulnerabilidades del territorio. Los resultados muestran una respuesta débil de los instrumentos de planificación urbana del cantón, pero también posibilidades de aprovechar el proceso de reconstrucción como una ventana de oportunidad.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Castellà
Titulació: Estudis Territorials i de la Població [4313300]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster d'Estudis Territorials i de la Població
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Equador -- Política urbana ; Desastres naturals -- Manta (Equador) ; Urbanisme -- Manta (Equador) ; Ordenació del territori -- Manta (Equador) ; Gestió d'emergències -- Manta (Equador) ; Terratrèmols -- Manta (Equador) ; Resiliència organitzativa -- Manta (Equador) ; Resiliència (Ecologia) -- Manta (Equador)



Adreça original
61 p, 6.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2020-09-30, darrera modificació el 2023-01-16



   Favorit i Compartir