Disputas en el espacio público : nociones de seguridad, resistencias y convivencias en los territorios de las comunidades migrantes en los barrios de La Florida y Les Planes (L'Hospitalet de Llobregat)
Rojas Valenzuela, Tomás Eugenio
Solana Solana, A. Miguel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2019
Descripció: 84 p.
Resum: La presente investigación pretende analizar la evolución y la situación actual de la convivencia en el espacio público en relación a las comunidades de origen migrante y su vinculación con la planificación del territorio, las normativas de ordenamiento y los controles establecidos por parte de las autoridades y los cuerpos policiales en los barrios La Florida y Les Planes de L'Hospitalet de Llobregat. Para ello, se propone abordar las dinámicas sociales que se generan en el espacio público en uno de los distritos con mayor densidad en Europa. A partir de estos elementos, además de la respectiva discusión teórica, se analizará junto con algunos miembros de la comunidad determinados espacios que pudieran representar procesos de integración, significación, apropiación del territorio, pero también de los conflictos que pueden suceder ahí: controles, disputas y experiencias que reconfiguren la percepción de los espacios públicos.
Resum: La present investigació pretén analitzar l'evolució i la situació actual de la convivència a l'espai públic en relació a les comunitats d'origen migrant i la seva vinculació amb la planificació del territori, les normatives d'ordenament i els controls establerts per part de les autoritats i els cossos policials als barris de La Florida i Les Planes de L'Hospitalet de Llobregat. Amb aquesta finalitat, es proposa abordar les dinàmiques socials que es generen a l'espai públic en un dels districtes amb major densitat d'Europa. A partir d'aquests elements, a més de la respectiva discussió teòrica, s'analitzarà juntament amb alguns membres de la comunitat determinats espais que puguin representar processos d'integració, significació, apropiació del territori, però també dels conflictes que puguin succeir-hi: controls, disputes i experiències que reconfiguren la percepció dels espais públics.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Castellà
Titulació: Estudis Territorials i de la Població [4313300]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster d'Estudis Territorials i de la Població
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Espais públics -- Hospitalet de Llobregat -- Aspectes socials ; Convivència -- Hospitalet de Llobregat -- Aspectes socials ; Immigrants -- Hospitalet de Llobregat ; Seguretat ciutadana -- Hospitalet de Llobregat ; Hospitalet de Llobregat -- Emigració i immigració



Adreça original
84 p, 2.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2020-09-30, darrera modificació el 2023-01-16



   Favorit i Compartir