Augment de la resolució en la reconstrucció de les temperatures de l'aigua i de l'aire del llac Baikal (Sibèria) dels últims 60.000 anys
Trinxeria Gómez, Josep Maria de la
Rosell Melé, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 184 p.
Resum: Aquest estudi consisteix en l'augment de la resolució en la reconstrucció de la temperatura de l'aigua i l'aire del llac Baikal durant els últims 60. 000 anys mitjançant l'ús de les proxies de reconstrucció de la temperatura TEX86 i MAAT, i la d'aportació de matèria orgànica d'origen terrestre, el BIT. L'objectiu general d'aquesta investigació és incrementar la resolució temporal en el mostreig del testimoni CON-01-603-02 per tal de millorar el registre de dades obtingudes i d'aquesta manera poder contrastar la hipòtesi de la interconnexió climàtica global, així com identificar esdeveniments climàtics sobtats, tals com els Heinrich events i els esdeveniments D-O. Un cop obtinguts els resultats s'ha realitzat l'anàlisi de la qualitat i fiabilitat de les dades a les resolucions de 5, 10 i 20 Kanys, i es conclou que existeixen diferències globals estadísticament significatives amb els resultats realitzats per Escala et al. , (r. n. p [resultats no publicats]), la resolució dels quals es volia augmentar. S'han tractat d'anular aquestes diferències restant o bé sumant la diferència mitjana obtinguda entre les dues mostres en cada un dels intervals de 5 Kanys en què s'han donat aquestes. Els resultats integrats d'Escala et al. ,(r. n. p) i els d'aquest estudi, aporten dades que recolzen l'hipòtesi de la interconnexió climàtica global, ja que al comparar-los amb els registres climàtics de Grenlàndia (GRIP2) i l'Antàrtica (Vostok) mostren respostes similars tant per les forces de Milankovitch com per les de subMilankovitch.
Resum: Este estudio consiste en el aumento de la resolución en la reconstrucción de la temperatura del agua y del aire del lago Baikal durante los últimos 60. 000 años mediante el uso de las proxies de reconstrucción de la temperatura TEX86 y MAAT, y la de aportación de materia orgánica de origen terrestre, el BIT. El objetivo general de esta investigación es incrementar la resolución temporal en el muestreo del testimonio CON-O1-603-02 para así mejorar el registro de datos obtenidos y poder contrastar la hipótesis de la interconexión climática global, así como identificar eventos climáticos abruptos, como los Heinrich events o los eventos O-D. Una vez obtenidos los resultados se ha realizado el análisis de la calidad y fiabilidad de los datos a las resoluciones de 20, 10 i 5 Kaños, desprendiéndose de este que existen diferencias globales estadísticamente significativas con los resultados realizados por Escala et al. , (r. n. p[resultados no publicados]), la resolución de los cuáles se pretendía aumentar. Se ha tratado de anular estas diferencias restando o sumando la diferencia media obtenida entre las dos muestras en cada uno de los intervalos de 5 Kaños en que se han dado. Los resultados integrados d'Escala et al. , (r. p. n. ) i los de este estudio, aportan datos que apoyan la hipótesi de la interconexión climática global, ya que al compararlos con los registros climáticos de Groenlandia (GRIP2) i la Antártida (Vostok) muestran respuestas similares para las fuerzas de Milankovitch como las de subMilankovitch.
Resum: This paper investigates the increase of the resolution in reconstructing the temperature of water and air in Lake Baikal during the last 60. 000 years taking the temperature proxies TEX 86 and MAAT. We also want to calculate the index of organic terrestrial input (BIT). General goal of this work is to increase core's temporal resolution CON-01-603-02 so as to better know register of known data and so, to be able to analyze the hypothesis of global climatic interconexion and climatic unexpected events such as Heinrich events and D-O events. Once the quality and reliability of data analysis had been done, realized that there were statistic differences in a global level, compared with results done by Escala et al. , (n. p. r. [non published results]) which resolution is that on wanted increase. Decided to solve such statistical statistic differences got in the statistic treatment, appeared of intervals each 5 years, by taking the statistic mean difference in the results. The global results done, then, furnish us with data that support the hypothesis of climatic interconnection, because when you compare them climatic data of Antarctic (Vostok) and Greenland (GRIP2) it has seen similar tendencies so as for Milankovitch and SubMilankovitch forcing.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Paleoclimatologia ; Baikal (Rússia : Llac) ; Temperatura atmosfèrica ; Models matemàtics



184 p, 2.2 MB

140 p, 2.4 MB

9 p, 150.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir