Anàlisi i disseny d'un reflector per banda W
Riera Soriano, Meritxell
Parrón Granados, Josep, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 90 p.
Resum: Les ones passives mil·limètriques (30 a 300GHz) tenen la peculiaritat de propagar-se en medis com la boira o la roba, a diferència del rang visible o l'infraroig. D'aquesta peculiaritat, surt l'interès de reproduir imatges per diverses aplicacions (seguretat, vigilància, etc. . . ). És per aquest motiu que es treballa en el disseny d'un reflector per aquest tipus d'aplicació, treballant a una de les finestres de propagació d'aquest rang, la de la banda W. Es dissenyen i analitzen tres tipus de reflector: parabòlic simètric, offset i Cassegrain. D'aquests, s'estudien les seves figures de mèrit i directivitats buscant que aquestes siguin el més elevades possibles per obtenir una bona resolució, així com l'escaneig de l'escena de la qual es vol obtenir una imatge, veient aquí els efectes de les aberracions més comunes.
Resum: Las ondas pasivas milimétricas (30 a 300GHz) tienen la peculiaridad de propagarse en medios como la niebla o la ropa, a diferencia del rango visible o el infrarrojo. De esta peculiaridad, sale el interés de reproducir imágenes para diversas aplicaciones (seguridad, vigilancia, etc. . . ). Es por este motivo que se trabaja en el diseño de un reflector para este tipo de aplicación, trabajando en una de las ventanas de propagación de este rango, la de la banda W. Se diseñan y analizan tres tipos de reflector: parabólico simétrico, offset y Cassegrain. Se estudian sus figuras de mérito y directividades, buscando que estas sean lo más elevadas posibles para obtener una buena resolución, así como el escaneo de la escena de la cual se quiere obtener una imagen, viendo aquí los efectos de las aberraciones más comunes.
Resum: Millimeter waves (30 to 300 GHz) have the peculiarity to propagate through fog and clothing, unlike infrared and visual range. Due to this peculiarity, there is an interest to reproduce images for various applications (security, surveillance,…). For this reason we works in a design of a reflector for that kind of applications, working in one of the propagation window of this range, W band. We design and analyze three types of reflector: parabolic symmetric, offset and Cassegrain. We discuss their merit figures and directivities, searching for the highest possible to obtain a good resolution, as well as the scanning of a scene which we want to obtain an image, viewing here the most common effects of aberrations.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Antenes ; Disseny i construcció ; Imatges ; Processament ; Tècniques digitals



90 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-05-20, darrera modificació el 2023-05-16



   Favorit i Compartir