Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/172213

Impacte ambiental dels iots en els ports de Sitges: anàlisi comparativa
Impacto ambiental del uso de los yates en los puertos de Sitges: análisis comparativo;
Comparative analysis: the environmental impacts of yacht usage upon the ports of Sitges
Ambiiot (Grup de recerca); Pérez Pérez, Laura; Segura Tubau, Raquel; Térmens Arbós, Anna; Vázquez de Castro Rué, Albert; Vila Gómez, Margarita
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Sánchez Cabeza, Joan Albert; Boada, Martí, 1949-; Rieradevall, Joan; Duch Cortinas, Jordi;
Els ports esportius a nivell català han augmentat considerablement a causa de la creixent afició a la navegació i els esports nàutics. L’increment de la demanda d’amarratges al port i la conseqüent concentració d’iots, ha implicat la necessitat d’un estudi dels seus impactes potencials. El Port Garraf té un impacte més reduït degut a que prioritzen les embarcacions de vela, en canvi pel que fa al Port d’Aiguadolç i Port Ginesta la proporció d’embarcacions a motor és superior, per tant tindran un consum més elevat de combustible. Pel que fa a residus especials, concretament olis, els tres ports tenen un impacte sever per la difícil recuperació del medi en cas d’accident, encara que hi ha una bona gestió en els ports. Per acabar el Port d’Aiguadolç és el que té un consum d’aigua superior. Segons la comparació que s’ha realitzat dels diferents fluxos, es pot concloure que el port Ginesta és el més sostenible. Gràcies a la bona gestió portuària i a la sensibilització dels usuaris del port, tot i tenir major superfície i més quantitat d’embarcacions, aquest port és el que té menors impactes potencials.
Los puertos deportivos a nivel catalán han aumentado considerablemente a causa de la creciente afición de la navegación y los deportes náuticos. El incremento de la demanda de amarres en el puerto y la consecuente concentración de yates, ha implicado la necesidad de un estudio de los posibles impactos potenciales. El Port Garraf tiene un impacto más reducido debido a que se priorizan las embarcaciones de vela, en cambio, en el Port d’Aiguadolç y el Port Ginesta, la proporción de embarcaciones a motor es superior, por lo tanto, tendrán un consumo más elevado de combustible. Por lo que se refiere a los residuos especiales, concretamente aceites, los tres puertos tienen un impacto severo por la difícil recuperación del medio en caso de accidente, aunque haya una buena gestión en los puertos. Para acabar, el Port d’Aiguadolç es el que tiene un consumo de agua superior. Según la comparación que se ha realizado de los diferentes flujos, se puede concluir que el Port Ginesta es el más sostenible. Gracias a la buena gestión portuaria y a la sensibilización de los usuarios del puerto, aunque haya mayor superficie y más cantidad de embarcaciones, este puerto es el que tiene menores impactos potenciales.
The marinas has increased considerably in Catalonia because of the growing hobby of sailing and water sports. The increase in the demand of moorings in the marinas and the consequent concentration of yachts, has involved the need of a study of the potential environmental impacts. The Port of Garraf has a smaller environmental impact because it prioritises sailboats; however, the proportion of motor boats is greater in the Port of Ginesta and in the Port of Aiguadolç. That is why they both have a higher consumption of fuel. Regarding the hazardous waste, particularly oils, the three ports have a severe impact because of the difficult recovery of the environment in case of accident, although there is a good management in the ports. To conclude, the Port of Aiguadolç is the most consumptive of water. According to the comparison that has been made of the different flows, it can be concluded that the Port of Ginesta is the most sustainable. Thanks to the good management of the port and its user awareness. Although there is more surface and more boats, this port is the one which has the lower potential of impacts.
2011-06
504 - Ciències del medi ambient
Ports esportius -- Sitges (Catalunya) -- Aspectes ambientals
Navegació esportiva -- Aspectes ambientals
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFC_Ambiiot_resum.pdf 580.6 KB PDF Resum
PFC_Ambiiot.pdf 7.150 MB PDF Projecte

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters