El impacto de los acuerdos de asociación en las relaciones comerciales entre la Unión Europea y América Latina
Lazdauskaitė, Skaistė

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2012
Descripció: 76 p.
Resum: Durant diverses dècades les relacions entre la Unió Europea (UE) i Amèrica Llatina es caracteritzaven pel model tradicional de "ajuda sense comerç" fins els anys 1995, que amb acords de quarta generació impulsar el començament del nou instrument. Els acords d'associació (AdA) introdueixen com una novetat tres pilars (diàleg polític, de cooperació i comercial) i centren l'atenció en les relacions comercials, liberalitzen el comerç i estableixen un nou model d'associació biregional. Aquest treball de recerca analitza els AdA de la UE amb països o grups de països llatinoamericans i el seu impacte en les relacions comercials entre la UE i Amèrica Llatina.
Resum: Durante varias décadas las relaciones entre la Unión Europea (UE) y América Latina se caracterizaban por el modelo tradicional de "ayuda sin comercio" hasta los años 1995, que con acuerdos de cuarta generación impulsaron el comienzo del nuevo instrumento. Los acuerdos de asociación (AdA) introducen como una novedad tres pilares (diálogo político, de cooperación y comercial) y centran la atención en las relaciones comerciales, liberalizan el comercio y establecen un nuevo modelo de asociación birregional. Este trabajo de investigación analiza los AdA de la UE con países o grupos de países latinoamericanos y su impacto en las relaciones comerciales entre la UE y América Latina.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 19
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Unió Europea, Països de la ; Relacions exteriors ; Amèrica Llatina ; Comerç exterior



76 p, 365.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir