Las Relaciones UE-África y la futura asociación estratégica : realpolitik con piel de cordero
Guerrero, Federico (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Institut Universitari d'Estudis Europeus. Observatori de Política Exterior Europea
Universitat Autònoma de Barcelona

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2007
Descripció: 3 p.
Resum: Hasta el 2005 no hubo demasiados avances, más allá de los constantes contactos que han ido manteniendo las Conferencias Ministeriales UE-África y la elaboración de una Comunicación por parte de la Comisión al respecto de dicho diálogo. Dicha Comunicación pretendía atenuar los efectos de la anulación de la Cumbre sobre el recién nacido diálogo político, ofreciendo una imagen de continuidad, así como analizar los avances del diálogo en los ocho temas prioritarios establecidos por el Plan de El Cairo. De entre estos temas destacaba, dentro del apartado dedicado a la integración regional, el inicio de las negociaciones sobre los polémicos Acuerdos de Asociación Económica (AAE) entre la UE y las diversas agrupaciones regionales de los países ACP (unos acuerdos que entrarán en vigor a partir del 2008 y que han suscitado críticas por parte de algunos sectores en base a los perniciosos efectos para las economías africanas que puede conllevar la liberalización comercial total con Europa).
Resum: Fins al 2005 no hi va haver gaires avenços, més enllà dels constants contactes que han anat mantenint les Conferències Ministerials UE-Àfrica i l'elaboració d'una Comunicació per part de la Comissió al respecte d'aquest diàleg. Aquesta Comunicació pretenia atenuar els efectes de l'anul · lació de la Cimera sobre el recentment nascut diàleg polític, oferint una imatge de continuïtat, així com analitzar els avenços del diàleg en els vuit temes prioritaris establerts pel Pla del Caire. D'entre aquests temes destacava, dins de l'apartat dedicat a la integració regional, l'inici de les negociacions sobre els polèmics Acords d'Associació Econòmica (AAE) entre la UE i les diverses agrupacions regionals dels països ACP (uns acords que entraran en vigor a partir del 2008 i que han suscitat crítiques per part d'alguns sectors sobre la base dels perniciosos efectes per les economies africanes que pot comportar la liberalització comercial total amb Europa).
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Observatori de Política Exterior Europea. Obs Breus
Col·lecció: Obs Breve ; 27/2007
Document: Working paper
Matèria: Unió Europea, Països de la ; Relacions exteriors ; Àfrica



3 p, 69.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Estudis

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir