Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/216673

L'ús de la cançó per a potenciar el desenvolupament del llenguatge d'un nen autista
Jorquera Bornodau, Júlia
Escola Superior de Música de Catalunya; Mercadal-Brotons, Melissa
L’ús de la cançó per a potenciar el desenvolupament del llenguatge d’un nen autista és un projecte que pretén donar una visió de la música com a eina per al desenvolupament del llenguatge verbal i no verbal dels nens amb diagnòstic de TEA (Trastorn de l’Espectre Autista). Busca també fer una revisió bibliogràfica en aquest camp per conèixer i relacionar una mica més aquests móns sovint desconeguts. Finalment, presenta un programa d’intervenció adreçat específicament a quatre alumnes amb TEA, amb necessitats i objectius diferents, amb el pertinent seguiment, anàlisi de les dades recollides durant la intervenció, conclusions, i noves vies de treball que es podrien dur a terme.
La canción como herramienta para el desarrollo del lenguaje de un niño autista es un proyecto cuyo objetivo es presentar la música como herramienta válida para abordar el desarrollo del lenguaje verbal y no verbal de los niños con diagnóstico de TEA (Trastorno del Espectro Autista). Igualmente, el presente trabajo busca presentar una revisión bibliográfica de ésta materia para conocer más a fondo y establecer las relaciones adecuadas en un campo bastante desconocido, por lo general.. Finalmente, se detalla la realización completa de un programa de intervención dirigido a cuatro alumnos con TEA, con necesidades y objetivos diferentes. El seguimiento del programa, el análisis de los datos, las conclusiones extraídas y una propuesta de nuevas vías de trabajo para el futuro, completan la exposición del presente proyecto.
The main goal of the project Using music and singing as a way to enhance language development in autistic children is to present music as a tool involved in the development of verbal and non-verbal language in children having a diagnose of ASD (Autistic Spectrum Disorder). It is also its aim to make a perform a complete bibliographical review on this field in order to get a deeper understanding of these kinds of situations. Finally, we present a therapeutic program intended for the treatment of four study cases. These students having been diagnosed with ASD feature a varied range of needs and impairments. A whole data analysis, including the treatment process, the conclusions reach and further ways of research arising from this experience have been duly compiled in the present work.
2013-07-16
78 - Música
Autisme -- Cançons i música
Infants -- Llenguatge
Comunicació no verbal en els infants
Intervenció educativa
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
104 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PF Júlia Jorquera Bordonau.pdf 1.524 MB PDF Projecte final

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters