Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/222250

Protocol de viabilitat socioecològica del llop : àrea d'estudi de la Vall d'Alinyà
QuercusLupus (Grup de recerca); Cantos, Sergi; García, Mikel; Guindulain, Pau; Prat, Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-
Aquest estudi analitza diferents variables ecològiques i socials amb l’objectiu de determinar la viabilitat de l’espècie Canis lupus en el territori que compren la Vall d’Alinyà, i definir unes pautes per extrapolar aquest tipus d’anàlisis a altres àrees d’estudi. El llop va desaparèixer de Catalunya a causa de la forta pressió antròpica exercida sobre l’espècie en el passat. En l’última dècada, s’han donat indicis d’una possible reaparició del súper depredador en el territori català. Com a mètode per a la cerca del llop s’ha experimentat amb l’ús de gossos de rastreig per a la cerca i diferenciació de rastres de llop, aquesta és una tècnica innovadora no utilitzada anteriorment per a aquest tipus d’objectiu. L’exploració de les inquietuds dels ramaders i caçadors de la zona, mostra una bona predisposició a la reaparició de l’animal. Malgrat no s’ha detectat llop amb els mètodes emprats, es demostra que li és viable d’establir-se a la zona.
Este estudio analiza diferentes variables ecológicas y sociales con el objetivo de determinar la viabilidad de la especie Canis lupus en el territorio que comprende la Vall d’Alinyà, y definir unas pautas para extrapolar este tipo de análisis a otras áreas de estudio. El lobo desapareció de Cataluña a causa de la fuerte presión antrópica ejercida sobre la especie en el pasado. En la última década, se han dado indicios de una posible reaparición del súper depredador en el territorio catalán. Como método para la busqueda del lobo se ha experimentado con el uso de perros de detección para encontrar y diferenciar rastros de lobo, esta es una técnica innovadora no utilizada anteriormente para este tipo de objetivo. La exploración de las inquietudes de los ganaderos y cazadores de la zona, muestra una buena predisposición a la reaparición del animal. A pesar de que no se ha detectado lobo con los métodos utilizados, se demuestra que le es viable establecerse en la zona.
This study analyzes different ecological and social variables in order to determine the viability of the species Canis lupus in the territory known as “Vall d'Alinyà”, and define some guidelines to extrapolate this analysis to other areas of study. The wolf disappeared from Catalonia because of the strong anthropic pressure exerted upon the species over the past. In the last decade, there have been signs of a possible return of this super-predator in Catalonia. As a method for searching the wolf, the group has experimented with the use of detection dogs to find and differentiate traces of wolf. This is an innovative technique not previously used for this type of goal. The exploration of the concerns of ranchers and hunters in the area shows a willingness to return the animal. Although the wolf was not detected by the methods used, it’s demonstrated that it is feasible for the species to settle there.
2013-07
504 - Ciències del medi ambient
Llops -- Alinyà (Vall)
Animals -- Reintroducció
Alinyà (Vall)
Alt Urgell (Catalunya)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
171 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFC_QuercusLupus_resum.pdf 385.9 KB PDF Resum
PFC_QuercusLupus.pdf 9.899 MB PDF Memòria

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Madrazo Agudín, Leandro; Massetti, Marco; Sicilia, Álvaro; Peters, Christoph; Font Basté, Glòria; Alomar, Inés; Cantos, Sergi
 

Coordination

 

Supporters