El Fet trans a TV3 : la responsabilitat social dels mitjans en l'aprenentatge de la diversitat de gènere
Garcia Blanes, Marina
Gallego Ayala, Joana, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2017
Descripció: 96 p.
Resum: El text analitza mitjançant la triangulació metodològica la producció i la recepció dels continguts periodístics en relació a les identitats trans a Catalunya. En primer lloc, es realitza una anàlisi de continguts prenent com univers d'estudi dos documentals emesos per la televisió pública catalana (TV3) l'any 2016. L'anàlisi focalitza sobre qüestions tematològiques i també sobre les fonts i testimonis emprats en cada document. En segon lloc, s'estudia la recepció a partir del mètode dels grups de discussió. Amb aquesta investigació es posa de manifest que encara existeix una dicotomia entre allò que expressa el discurs periodístic i allò que narra el discurs testimonial de les transidentitats.
Resum: El texto analiza mediante la triangulación metodológica la producción y la recepción de los contenidos periodísticos en relación a las identidades trans en Cataluña. En primer lugar, realiza un análisis de contenido tomando como universo de estudio dos documentales emitidos por la televisión pública catalana (TV3) en 2016. El análisis focaliza sobre cuestiones tematológicas y también sobre las fuentes y testimonios utilizados en cada documento. En segundo lugar, se estudia la recepción a partir del método de los grupos de discusión. Con esta investigación se pone de manifiesto que aún existe una dicotomía entre aquello que expresa el discurso periodístico y aquello que narra el discurso testimonial de las transidentidades.
Resum: The text analyzes through the methodological triangulation the production and reception of journalistic contents in relation to the trans identities in Catalonia. First, it performs a content analysis taking as a universe of study two documentaries 7 broadcasted by the Catalan public television (TV3) in 2016. The analysis focuses on thematologist issues and also on the sources and testimonies used in each document. Secondly, reception is studied from the discussion groups method. This research reveals that there is still a dichotomy between what expresses journalistic discourse and what narrates the testimonial discourse of transidentities.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Treballs de màster i postgrau. Màster Oficial en Mitjans, Comunicació i Cultura
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Transsexuals en la televisió - Catalunya ; Identitat sexual en la televisió - Catalunya



96 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2017-11-02, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir