Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/307035

Béla Bartók : música para viola
Zambrano López, Ana Isabel
Escola Superior de Música de Catalunya; Moreno, Emilio
Bartók compuso el Concierto para Viola en 1945, el mismo año de su muerte, dejando solamente 14 páginas con la parte de viola escrita y una idea de la orquestación, pero sin haberlo podido publicar. Debido a esto ha habido mucha controversia con la reconstrucción que hizo Serly del concierto y han aparecido varias versiones revisadas posteriores que han cuestionado la autenti-cidad del concierto como propio del compositor. A su vez, el Cuarteto de Cuerda nº 5 es una de sus obras más representativas, escrita para la formación de música de cámara por excelencia. Es una obra de madurez que refleja la esencia del compositor y todas sus características propias. Éste trabajo pretende profundizar sobre la historia de la composición de estas obras para poder entenderlas mejor y obtener respuestas a nivel musical que me permitan llevar a cabo una mejor interpretación.
Bartók va composar el Concert per a Viola el 1945, el mateix any de la seva mort, deixant només 14 pàgines amb la part de viola escrita i una idea de la orquestració, però sense haver-lo pogut publicar. Degut a això hi ha hagut molta controvèrsia amb la reconstrucció que va fer Serly del concert, i han aparegut vàries versions revisades posteriors que han qüestionat l’autenticitat del concert com a propi del compositor. A la vegada, el Quartet de Corda nº 5 és una de les seves obres més representatives, escrita per a la formació de música de cambra per excel·lència. És una obra de maduresa que reflecteix l’essència del compositor i totes les seves característiques pròpies. Aquest treball pretén profunditzar sobre la història de la composició d’aquestes obres per poder entendre-les millor i obtenir respostes a nivell musical que em permetin dur a terme una millor interpretació.
Bartók wrote the Viola Concert in 1945, the same year of his death, leaving only 14 pages written with the viola part and a first idea of the orchestration, but without having been published. Because this has been much controversy with the reconstruction of the concerto by Serly, and several re-vised editions have appeared that have questioned the authenticity of the concert as the composer himself. In turn, the String Quartet No. 5 is one of his most representative works written for chamber music. It is a mature work that reflects the essence of the composer and all its characteristics. This work aims to elaborate on the history of the composition of these works to understand and get answers that I can carry out a better interpretation.
2010-04
78 - Música
Bartók, Béla, 1881-1945 -- Crítica i interpretació
Bartók, Béla, 1881-1945. Concerts, viola, orquestra
Bartók, Béla, 1881-1945. Quartets, corda, núm. 5
Viola, Música per a -- Anàlisi i apreciació
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
53 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PF Ana Isabel Zambrano López.pdf 6.644 MB PDF Projecte final

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters