Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/334586

Francesc Nonell i Sisa
Ruiz Clarasó, Agnès
Escola Superior de Música de Catalunya; Costal i Fornells, Anna, 1981-
Aquest treball és el resultat d’una recerca sobre el meu besavi, Francesc Nonell i Sisa: la seva obra, el paper secundari que va desenvolupar en l’àmbit musical barceloní d’abans de la Guerra Civil –en especial quan va ser secretari de l’Associació Obrera de Concerts– i la seva relació amb grans figures, com Pau Casals. Per obtenir informació he fet una indexació i anàlisi de documentació provinent del fons familiar, fons d’arxiu públics, i entrevistes a un testimoni directe, la meva àvia. Gràcies a això, he pogut saber que l’obra de Nonell va ser important perquè fou el primer en escriure les actes de l’Obrera en català i en fer-les més extenses i detallades que qualsevol del secretaris anteriors, creant a més a més un recull de memòries editades. També he arribat a la conclusió que va tenir una relació amb Pau Casals que va anar més enllà del treball conjunt a l’Associació Obrera de Concerts, mantenint contacte epistolar durant la postguerra.
Este trabajo es el resultado de una investigación sobre mi bisabuelo, Francesc Nonell i Sisa: su obra, el papel secundario que desarrolló en el ámbito musical barcelonés de antes de la Guerra Civil –en especial cuando fue secretario de la Associació Obrera de Concerts– y su relación con grandes figuras, como Pau Casals. Para obtener información, he hecho una indexación y un análisis de documentación proveniente del fondo familiar, fondos de archivo públicos, sin olvidar también las entrevistas con un testigo directo, mi abuela. Eso me ha permitido saber que la obra de Nonell tuvo importancia debido a que él fue el primero en escribir las actas de la Obrera en catalán y en hacerlas más extensas y detalladas que cualquiera de los secretarios anteriores, creando además un recopilación de memorias editadas. Asimismo, también he llegado a la conclusión de que tuvo una relación con Pau Casals que fue más allá del trabajo conjunto en la Asociación Obrera de Conciertos, manteniendo contacto epistolar durante la posguerra.
This work is the result of research on the figure of my grandfather, Francesc Nonell i Sisa: his work, the secondary role he developed in the music's field in Barcelona before the Civil War –specially in the Associació Obrera de Concerts– and its relationship with great figures such as Pau Casals. In order to get information, I indexed and analysed documents from family and public files, as well as interviews with my grandmother. Thanks to this, I learned that Nonell's work was important because he was the first to write the “Obrera’s” minutes in Catalan and to make them more extensive and detailed than any previous secretary did, as well as creating a compilation of minutes edited by himself. In addition, I have come to the conclusion that he had a relationship with Pau Casals beyond the work in the Associació Obrera de Concerts maintaining epistolary contact with him after the war.
2017-06
78 - Música
Nonell i Sisa, Francesc -- Crítica i interpretació
Associació Obrera de Concerts
Casals, Pau, 1876-1973 -- Epistolaris
Música -- Barcelona -- S. XX
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
34 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
TF Agnès Ruiz Clarasó.pdf 2.081 MB PDF Treball fi de grau

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters