Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/337990

Christiane Mariane von Ziegler : la poetessa de les cantates de Leipzig
Mallart Vallmajó, Oriol
Escola Superior de Música de Catalunya; Asensio Palacios, Juan Carlos
En aquest treball es fa un recorregut per la vida i l’obra de Christiane Mariane von Ziegler, una poetessa que, a més a més d'haver creat una important obra literària en l'Alemanya del s. XVIII, va escriure els textos de nou cantates sacres del segon cicle que J.S.Bach va compondre a Leipzig l’any 1725. L’objectiu principal és el de donar una visió àmplia i global dels fets més importants de la seva vida, amb el discurs de defensa dels drets de les dones com a eix principal, i el d’apropar-nos a les cantates de Bach des d’una perspectiva més lligada als textos i als llibretistes, amb especial atenció a la seva col·laboració, que va durar només un mes.
En este trabajo se hace un recorrido por la vida y la obra de Christiane Mariane von Ziegler, una poetisa que, además de haber creado una importante obra literaria en la Alemania del s.XVIII, escribió los textos de nueve cantatas sacras del segundo ciclo que J.S.Bach compuso en Leipzig el año 1725. El objetivo principal es el de dar una visión amplia y global de los hechos más importantes de su vida, con el discurso de defensa de los derechos de las mujeres como eje principal, y el de acercarnos a las cantatas de Bach desde una perspectiva más ligada a los textos y a los libretistas, con especial atención a su colaboración, que duró solo un mes.
In this work we study the life and the work of Christiane Mariane von Ziegler, a poet who, besides having created an important literary work in the eighteenth century in Germany, wrote the texts of nine sacred cantatas of the second cycle that J.S.Bach composed in Leipzig in 1725. The main objective is to give a wide and global vision of the most important facts of her life, with the discourse of defence of the rights of women as a main focus, and to approach Bach's cantatas from a more text-related perspective and to the librettists, paying special attention to their collaboration, which lasted only one month.
2018-06
78 - Música
Ziegler, Mariane von -- Crítica i interpretació
Poesia alemanya -- S. XVIII -- Història i crítica
Bach, Johann Sebastian, 1685-1750. Cantates
Cantates sacres -- Leipzig (Alemanya) -- 1725
Música i literatura
Drets de les dones -- Alemanya -- S. XVIII
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
57 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
TFG Oriol Mallart Vallmajó_Portada.pdf 1.291 MB PDF Portada
TFG Oriol Mallart Vallmajó_Text.pdf 9.885 MB PDF Text

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters