Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/357319

Normalització de la tenora : de la teoria a la pràctica : creació d'un espectacle multidisciplinari per a tots els públics
Canyelles Armengol, Magí
Escola Superior de Música de Catalunya; Costal, Anna, 1969-
La tenora va ser presentada el 1849 com un instrument modern, i al llarg del segle XX va patir un procés de folklorització que li ha comportat una progressiva restricció funcional i una valoració limitada a l’àmbit de la música tradicional. El repte actual és remodernitzar l’instrument i normalitzar-lo, i contribuir a avançar en aquest sentit és l’objectiu que he perseguit amb la creació i producció d’un espectacle multidisciplinari per a tots els públics. Aquest treball és una síntesi del procés de reflexió personal i creació que he seguit fins arribar al resultat final, i una anàlisi i valoració de la recepció de la proposta per part del públic.
La tenora fue presentada en 1849 como un instrumento moderno, y a lo largo del siglo XX sufrió un proceso de folklorización que le ha supuesto una progresiva restricción funcional y una valoración limitada al ámbito de la música tradicional. El reto actual es remodernizar el instrumento y normalizarlo, y contribuir a avanzar en este sentido es el objetivo que he perseguido con la creación y producción de un espectáculo multidisciplinario para todos los públicos. Este trabajo es una síntesis del proceso de reflexión personal y creación que he seguido hasta llegar al resultado final, y un análisis y valoración de la recepción de la propuesta por parte del público.
The tenora was presented in 1849 as a modern instrument, and throughout the twentieth century suffered a folklorisation process that has led to a gradual functional restriction and an assessment limited to the field of traditional music. The challenge now is to remodernize the instrument and normalize it, and contribute to progress in this regard is the objective I have pursued with the creation and production of a multidisciplinary show for all audiencies. This work is a synthesis of personal reflection and creation process I followed to reach the final result, and an analysis and appraisal of the public receiption of the proposal.
06-2016
78 - Música
Tenora
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
35 p.
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format Descripció
TFG Magí Canyelles Armengol_Portada.pdf 1.264 MB PDF Portada
TFG Magí Canyelles Armengol_Text.pdf 595.4 KB PDF Text

Mostra el registre complet del document