Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/520636

Compendi de passatges solístics per a flabiol i tamborí : de sardanes i música per a cobla de Pep Ventura a Josep Maria Bernat
Fontelles i Ramonet, Albert
Escola Superior de Música de Catalunya; Costal i Fornells, Anna, 1981-
L’objectiu d’aquest projecte ha estat realitzar un compendi de passatges solístics per a flabiol i tamborí provinents de sardanes i de música per a cobla d’un període determinat: des de Pep Ventura (1817-1875) fins a Josep Maria Bernat (1925-1992). Així doncs, aquest treball no es basa en una hipòtesi de recerca determinada, sinó en l’evidència d’un fet: no existeix cap recull de solos publicat per a flabiol i tamborí. Per tal d’assolir aquest objectiu, s’ha consultat diversos fonts documentals dels compositors i s’han extret els principals fragments solístics amb la voluntat que algun dia es pugui publicar el compendi. En aquest supòsit, el recull esdevindria una eina pedagògica per als estudiants i, indirectament, una eina de seguretat als aspirants a una plaça vacant d’una cobla durant la vida professional d’un músic.
El objetivo de este proyecto ha sido realizar un compendio de pasajes solísticos para (flabiol i tamborí) procedentes de sardanas y de música para cobla de un periodo determinado: desde Pep Ventura (1817-1875) hasta Josep Maria Bernat (1925-1992). Así pues, este trabajo no se basa en una hipótesis de investigación determinada, sino en la evidencia de un hecho: no existe ninguna recopilación de solos publicado para (flabiol i tamborí). Para lograr este objetivo, se han consultado diversas fuentes documentales de los compositores y se han extraído los principales fragmentos solísticos con la voluntad de que algún día se pueda publicar el compendio. En este supuesto, la recopilación resultaría una herramienta pedagógica para los estudiantes e, indirectamente, una herramienta de seguridad a los aspirantes a una plaza vacante de una cobla durante la vida profesional de un músico.
The aim of this project was to make a compilation of solistic passages for (flabiol i tamborí) originating from "sardanes" and cobla music of a certain period of time: from Pep Ventura (1817-1875) to Josep Maria Bernat (1925-1992). Therefore, this work is not based in a particular research hypothesis, but in the evidence of a fact: there is no collection of solos for (flabiol i tamborí) published. To achieve this objective, many documentary sources of the composers have been consulted, and the main solistic pieces have been extracted with the purpose of the compilation being published one day. This being the case, the compilation would become an educational tool for students and, indirectly, a certainty tool for the applicants of a vacancy in a cobla during the professional life of a musician.
06-2015
78 - Música
Flabiol i tamborí, Música per a -- Anàlisi i apreciació
Sardanes -- Fragments
Cobla, Música per a -- Anàlisi i apreciació
Ventura, Pep, 1817-1875 -- Crítica i interpretació
Bernat i Colomina, Josep Maria, 1925-1992 -- Crítica i interpretació
Música -- Catalunya -- S. XIX
Música -- Catalunya -- S. XX
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
153 p.
Trabajo/Proyecto fin de carrera
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
TFG_Albert Fontelles Ramonet.pdf 4.534 MB PDF Treball fi de grau
TFG_Albert Fontelles Ramonet_Annex.pdf 42.61 MB PDF Annex

Mostrar el registro completo del ítem