Los sistemas participativos en las políticas de gestión de RSU : ejemplos de best-practices y el caso español
Giménez Piedra, Roger
Font, Nuria (Font Borrás), tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2010
Descripció: 59 p.
Resum: En el presente estudio se analizan los sistemas de gestión de RSU de Alemania, Noruega y California, considerados best-practices, desde la perspectiva de la creación de las políticas que los han hecho posibles. De este análisis se destacan como elementos importantes el liderazgo institucional, los acuerdos con la industria y el debate social. Posteriormente se analiza el caso de España y de Cataluña, comparándolo con los casos destacados y los elementos seleccionados. En este análisis se sigue la evolución de su legislación, planes y programas y se consideran los elementos que definen el panorama actual. Finalmente, siguiendo las recomendaciones de diversos autores y la voluntad del actual programa catalán, se plantea un sistema participativo para la elaboración de estas políticas.
Resum: En el present estudi s'analitzen els sistemes de gestió de RSU d'Alemanya, Noruega i Califòrnia, considerats best-practices, des de la perspectiva de la creació de les polítiques que els han fet possibles. D'aquesta anàlisi es destaquen com elements importants el lideratge institucional, els acords amb la indústria i el debat social. Posteriorment s'analitza el cas d'Espanya i de Catalunya, comparant-lo amb els casos destacats i els elements seleccionats. En aquesta anàlisi se segueix l'evolució de la seva legislació, plans i programes i es consideren els elements que defineixen el panorama actual. Finalment, seguint les recomanacions de diversos autors i la voluntat de l'actual programa català, es planteja un sistema participatiu per a l'elaboració d'aquestes polítiques.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Residus sòlids urbans ; Gestió ; Política del medi ambient ; Participació ciutadana



59 p, 389.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir