To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/64679

Guia alimentària per a malalts de càncer
Gómez Cabezudo, Patrícia
Barahona Vinyes, Antonieta; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Actualment el càncer constitueix un dels principals motius de morbi-mortalitat a nivell mundial, sent els factors de risc conductuals i dietètics algunes de les causes primordials. L’alimentació té una gran influència en l’aparició de la malaltia i en l’evolució d’aquesta, ja sigui pal•liant els efectes secundaris provocats pel tractament com millorant la seva qualitat de vida. Hi ha molta informació però poc verificada científicament per això s’ha decidit elaborar una guia per ajudar a combatre la malaltia i els efectes secundaris dels tractaments, amb criteris contrastats. L’objectiu del treball és elaborar una guia alimentaria per a malalts oncològics, amb objectius secundaris, on es donarà informació sobre la malaltia, consells alimentaris per millorar l’estat de salut del pacient i finalment validar-la. El resultat són els diferents consells alimentaris que es donen durant tot el procés del tractament, centrant-se sobretot en els efectes secundaris que poden aparèixer. Posteriorment s’ha passat un qüestionari a tres persones que han patit la malaltia i a tres professionals de la salut per tal de validar la guia. Com a conclusió s’ha obtingut una guia alimentaria pràctica i útil per a malalts amb càncer, tot i que alguns enquestats opinen que caldria afegir un receptari. Currently, cancer is one of the main causes of morbi-mortality worldwide, with behavioural and dietary risk factors being some of the primary causes. The diet has a great influence in the appearance of the disease and in its evolution, either alleviating the side effects caused by the treatment as well as improving the quality of life. There is plenty of information but little scientifically verified. That is why a guide to help fight the disease and the side effects of treatments with proven criteria is developed. The objective of this bachelor thesis is to develop a food guide for cancer patients, with secondary objectives that will provide information about the disease and dietary advice to improve the patient's health status. Finally, the guide will be validated. The result is the different eating tips that are given throughout the treatment process, focusing especially on the side effects that may appear. Subsequently a questionnaire has been carried out by three people who have suffered the disease and by three health professionals in order to validate the guide. In conclusion, a practical and useful dietary guide for cancer patients has been obtained, although some respondents believe that a recipe book should be added.
-Càncer
-Guia alimentària
-Recomanacions nutricionals
-Nutrició oncològica.
-Càncer -- Aspectes nutricionals
-Càncer -- Pacients -- Alimentació -- Necessitats
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
pgomezc.pdf 2.282 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters