To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/64685

Estudi observacional de l’alimentació que segueixen els nens i nenes menors de tres anys de les Escoles Bressol Municipals de la ciutat de Lleida
Riart Sala, Maria
Hernández Jover, Teresa; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
L’infant, des de que neix fins que té 3 anys, aprèn a mamar, tastar, mastegar, empassar i manipular aliments. És aquí, a més, quan es creen els hàbits alimentaris que es mantindran durant tota la seva vida i que acabaran ser factors protectors o de risc en front malalties no transmissibles. L’objectiu principal d’aquest estudi és conèixer el tipus d’alimentació que segueixen els nens i nenes menors de tres anys que acudeixen a les escoles bressol municipals de la ciutat de Lleida. És un estudi observacional, descriptiu i transversal, amb una mostra de 531 infants, que per a poder realitzar-lo, s’utilitza un qüestionari amb un total de 38 preguntes i fent servir les escoles bressol com a vehicle. Es coneix el tipus d’alimentació dels infants de les Escoles Bressol Municipals de Lleida gràcies al processament de les dades, sense complir al 100% les recomanacions de la nova guia alimentària de la Generalitat de Catalunya. Es conclou que l’alimentació i els hàbits alimentaris establerts durant la infància són vitals per al correcte creixement i desenvolupament dels infants. El paper dels professionals sanitaris és clau en aquesta etapa de la vida, sent necessària una actualització de coneixements així com la realització de recomanacions consensuades a la població. The child, from birth until he is 3 years old, learns to be breastfed, taste, chew, swallow and manipulate food. In addition, it is here when starts the creation of eating habits that will be maintained during their whole life and that will end up being a protective or risk factor for non-transmissible diseases. The principal objective of the investigation is to find out the type of feeding of municipal nurseries of the City of Lleida attending children. It is an observational, descriptive and cross-sectional study, with a sample of 531 children, that to be able to do it, a questionnaire with 38 question is used. The nursery schools are used as a vehicle with the families. Is well known the children’s of the municipal nurseries type of feeding thanks to the processing of the data, without fulfil 100% the recommendations of the new food guide of the Generalitat de Catalunya. It is conclude that feeding and eating habits during early childhood are vital for proper growth and development of children. The role of health professionals is essential in this stage of life, being necessary and update of knowledge, as well as give uniform recommendations to the population.
-Primera infància
-Lactància materna
-Alimentació complementària
-Escoles bressol
-Infants d'escoles bressol -- Alimentació
-Alletament
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
mriarts.pdf 1.963 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters