Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/10459.1/65126

Metabolismo proteico y tasas de renovación tisular en cerdos en crecimiento
Sarri Espinosa, Laura
Balcells Terés, Joaquim; Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària
La importància econòmica de l’alimentació en els costos totals de la producció, juntament amb l’escassetat dels recursos naturals i l’impacte ambiental d’un mal maneig, justifiquen una optimització del racionament, això és alimentació de precisió, racions més ajustades a les necessitats reals dels animals. D’altra banda, la proteïna és un dels components fonamentals de les dietes, no solament perquè forma part de la majoria de les estructures tissulars, sinó per les seves funcions en l’organisme (en forma d’hormones, enzims, etc.). Aquest treball es basa en l’estudi del metabolisme de la proteïna, la seva síntesis, deposició i degradació. Per això s’ha realitzat una revisió bibliogràfica sobre aquests processos, a nivell molecular, sobre els principals mètodes de determinació i aquells factors que poden afectar-los. La importancia económica de la alimentación en los costes totales de la producción, junto con la escasez de los recursos naturales y el impacto ambiental de un mal manejo, justifican una optimización del racionamiento, esto es alimentación de precisión, raciones más ajustadas a las necesidades reales de los animales. Por otro lado, la proteína es uno de los componentes fundamentales de las dietas, no solamente porque forma parte de la mayoría de las estructuras tisulares, sino por sus funciones en el organismo (en forma de hormonas, enzimas, etc.). Este trabajo se basa en el estudio del metabolismo de la proteína, su síntesis, deposición y degradación. Para ello, se ha realizado una revisión bibliográfica sobre estos procesos, a nivel molecular, sobre los principales métodos de determinación, y aquellos factores que pueden afectarlos. The economic importance of feed in the total costs of production, together with the scarcity of natural resources and the environmental impact of improper handling, justify an optimization of rationing, this is precision feeding, rations more adjusted to the real needs of animals. On the other hand, protein is one of the fundamental components of diets, not only because it is part of most tissue structures, but because of its functions in the body (in the form of hormones, enzymes, etc.). This work is based on the study of protein metabolism, its synthesis, deposition and degradation. For this purpose, a bibliographic review has been carried out on these processes, at the molecular level, on the main methods of determination, and those factors that may affect them.
-Metabolisme proteic
-renovació proteica
-porcí
-Proteïnes
-Porcs
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format Visualitza
lsarrie.pdf 608.3 KB application/pdf Visualitza/Obre

Mostra el registre complet del document

Documents relacionats

Altres documents del mateix autor/a