To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/66092

Gestió del risc associat a al·lèrgens i substàncies que produeixen intoleràncies alimentàries
Hijosa Brell, Carlota
Hernández Jover, Teresa; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
A Espanya l'al·lèrgia a aliments té actualment una prevalença estimada del 3%, el que es tradueix en més de 1,3 milions d'espanyols afectats. En la població infantil la prevalença és encara més gran, amb un 7,5% i, a més, les estadístiques destaquen que aquestes dades s'han duplicat en els últims deu anys. Això indica que no només creix la incidència d'al·lèrgia alimentària, sinó també la gravetat de les reaccions que ocasiona. Així mateix, l’objectiu principal d’aquest estudi és avaluar la es gestió del risc associat a al·lèrgens i substàncies que produeixen intoleràncies alimentàries en una escola de primària, a més de conèixer la prevalença d’aquestes. L’estudi ha consistit en entrevistar al personal del centre, visitar les instal·lacions i la cuina i valorar la implementació d’un sistema d’autocontrol i els punts febles. Respecte la prevalença d’al·lèrgies, intoleràncies i malaltia celíaca ha estat favorable pel centre ja que es situen molt per sota de la població tant infantil com adulta. I pel que fa a la gestió de l’escola s’han identificat els punts febles i suggerit propostes de millora. En España la alergia a alimentos tiene actualmente una prevalencia estimada del 3%, lo que se traduce en más de 1,3 millones de españoles afectados. En la población infantil la prevalencia es aún mayor, con un 7,5% y, además, las estadísticas destacan que estos datos se han duplicado en los últimos diez años. Esto indica que no sólo crece la incidencia de alergia alimentaria, sino también la gravedad de las reacciones que ocasiona. Asimismo, el objetivo principal de este estudio es evaluar la se gestión del riesgo asociado a alérgenos y sustancias que producen intolerancias alimentarias en una escuela de primaria, además de conocer la prevalencia de estas. El estudio ha consistido en entrevistar al personal del centro, visitar las instalaciones y la cocina y valorar la implementación de un sistema de autocontrol y los puntos débiles. Respecto la prevalencia de alergias, intolerancias y enfermedad celíaca ha sido favorable por el centro ya que se sitúan muy por debajo de la población tanto infantil como adulta. Y en cuanto a la gestión de la escuela se han identificado los puntos débiles y sugerido propuestas de mejora. In Spain, food allergy currently has an estimated prevalence of 3%, which translates into more than 1.3 million Spanish people affected. In the infant population, the prevalence is even greater, with 7.5% and, in addition, the statistics stand out that these data have doubled in the last ten years. This indicates that not only the incidence grows of food allergy, but also the severity of the reactions it causes. Likewise, the main objective of this study is to evaluate the management of the risk associated with allergens and substances that produce food intolerances in a primary school, as well as knowing their prevalence. The study consisted of interviewing the staff of the center, visiting the facilities and the kitchen and evaluating the implementation of a system of self-control and weaknesses. Respect for the prevalence of allergies, intolerances and celiac disease has been favorable for the center since they are located far below the population as much as childish as adult. And regarding the management of the school the weak points have been identified and suggested proposals for improvement.
-Al·lèrgia alimentària
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
chijosab.pdf 1.786 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters