Notas:
|
Introducció: La diabetis mellitus és una patologia on la ingesta dietètica té una
influència significativa, s’ha vist que la ingesta de diferents nutrients com la
fibra, els carbohidrats complexes i alguns àcids grassos monoinsaturats juguen
un paper molt important en un bon control glucèmic.
Mètodes: Aquest és un estudi observacional tranversal on s’han recollit les
ingestes de 4 dies, 2 entre setmana i 2 festius, de 15 persones amb diabetis
separades en 2 grups, un grup amb bona hemoglobina glicosilada i l’altre grup
amb mala hemoglobina glicosilada, recol·lectant la mitjana diària de les
ingestes de nutrients i de grups d’aliments.
Resultats: Els resultats rellevants indiquen una ingesta més elevada, pel grup
amb bona hemoglobina glicosilada, de fibra, carbohidrats complexes, AGM,
sucres simples i alguns compostos de glicoxidació, mentre que el grup amb
mala hemoglobina glicosilada té una ingesta més elevada de colesterol i
proteïnes.
Conclusió: Hi ha una relació estadísticament significativa del consum de fibra i
del consum d’aliments amb fibra afegida amb un bon control glucèmic, així com
una relació estadísticament significativa del consum de carns processades amb un mal control glucèmic.
Introducción: La diabetes mellitus es una patolología donde la ingesta
dietética tiene una influencia significativa, se ha visto que la ingesta de
diferentes nutrientes como la fibra, los carbohidratos complejos y algunos
ácidos grasos monoinsaturados juegan un papel muy importante en un buen
control glucémico.
Métodos: Este es un estudio observacional transversal donde se han recogido
las ingestas de 4 días, 2 entre semana y 2 festivos, de 15 personas con
diabetes separadas en 2 grupos, un grupo con buena hemoglobina glicosilada
y el otro grupo con mala hemoglobina glicosilada, obteniendo la media diaria de
las ingestas de nutrientes y de grupos de alimentos.
Resultados: Los resultados relevantes indican una ingesta más elevada, por el
grupo con buena hemoglobina glicosilada, de fibra, carbohidratos complejos,
AGM, azúcares simples y algunos compuestos de glicoxidación, mientras que
el grupo con mala hemoglobina glicosilada tiene una ingesta más elevada de
colesterol y proteínas.
Conclusion: Existe una relación estadísticamente significativa del consumo de
fibra y del consumo de alimentos con fibra añadida con un buen control
glucémico, así como una relación estadísticamente significativa del consumo de carnes procesadas con un mal control glucémico.
Introduction: Diabetes mellitus is a pathology where dietary intake has a
significant influence, it has been seen that the intake of different nutrients such
as fiber, complex carbohydrates and some unsaturated fatty acids play a very
important role in a good glycemic control.
Methods: This is a cross-sectional observational study where data of dietary
intakes of 4 days, 2 weekdays and 2 weekend’s days, have been collected of
15 people with diabetes separated into 2 groups, one group with good
glycosylated hemoglobin and the other group with poor glycosylated
hemoglobin, obtaining the daily average of nutrient intakes and food groups.
Results: The relevant results indicate a higher intake, of the group with good
glycosylated hemoglobin, fiber, complex carbohydrates, MUFA, simple sugars
and some glycoxidation compounds, while the group with poor glycosylated
hemoglobin has a higher cholesterol and proteins intake.
Conclusion: There is a statistically significant relationship between fiber
consumption, consumption of fiber-added foods with good glycemic control, as
well as a statistically significant relationship between the consumption of
processed meats and poor glycemic control. |