Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10609/37583

Crònica del Pallars : Una lectura interdisciplinària
Gatell Pérez, Montse
Universitat Oberta de Catalunya
Amb les tres obres que conformen l'anomenat «Cicle del Pallars», Maria Barbal construeix un marc referencial compartit on hi coincideixen la temàtica i l'esforç de recuperació de la imatge i la memòria de la vida de les comarques pirinenques de Lleida de la primera meitat del segle XX. Barbal crea un univers literari a partir del relat dels personatges i recrea una realitat simbòlica però en cap cas mítica del Pallars. D'altra banda, el recull de relats La mort de Teresa (1986) comparteix amb les novel·les del Cicle temàtiques, plantejaments i personatges, alguns dels quals són desenvolupats més endavant en les novel·les. El nostre interès és determinar si els relats es vinculen amb les obres del Cicle a partir d'aquests elements i si formen part d'aquest plantejament antropològic que és la base de les tres novel·les i, per tant, si s'hauria de considerar la pertinença del recull al Cicle dins del conjunt de la producció barbaliana.
Con las tres obras que conforman el llamado «Cicle del Pallars», Maria Barbal construye un marco referencial compartido donde coinciden la temática y el esfuerzo de recuperación de la imagen y la memoria de la vida de las comarcas pirenaicas de Lleida de la primera mitad del siglo XX. Barbal crea un universo literario a partir del relato de los personajes y recrea una realidad simbólica pero en ningún caso mítica del Pallars. Por otra parte, la recopilación de relatos La mort de Teresa (1986) comparte con las novelas del Ciclo temáticas, planteamientos y personajes, algunos de los cuales son desarrollados más adelante en las novelas. Nuestro interés es determinar si los relatos se vinculan con las obras del Ciclo a partir de estos elementos y si forman parte de este planteamiento antropológico que es la base de las tres novelas y, por tanto, si se debería considerar la pertenencia de la recopilación al Ciclo dentro del conjunto de la producción barbaliana.
Master thesis for the Humanities program.
-Maria Barbal
-Maria Barbal
-Maria Barbal
-Pedra de tartera
-Pedra de tartera
-Pedra de tartera
-Mel i metzines
-Mel i metzines
-Mel i metzines
-Càmfora
-Càmfora
-Càmfora
-La mort de Teresa
-La mort de Teresa
-La mort de Teresa
-Catalan literature -- 20th century -- TFM
-Literatura catalana -- S. XX -- TFM
-Literatura catalana -- S. XX -- TFM
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Master thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem