Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/334742

Processos emocionals dels familiars davant el pacient terminal oncològic
Gómez García, Alba
Aquest estudi de recerca aplicada presenta els processos emocionals de les famílies davant la pèrdua per una malaltia terminal oncològica. Mitjançant l’ús de documentació fonamentada que manifesten els aspectes i característiques generals del procés de final de vida i dels processos emocionals davant la mort, es realitza una exploració dels aprenentatges i experiències emocionals que passen els familiars quan es troben davant d’una situació irrevocable, com pot ser la mort a conseqüència d’una malaltia terminal oncològica. A través d’un anàlisis qualitatiu, mitjançant una sèrie d’entrevistes, es mostren diferents emocions i sentiments que es desperten al cuidador durant el procés d’acompanyament en el final de vida i després de patir la mort del seu ésser estimat. Concretament, aquest estudi s’adreça a conèixer els processos i etapes del dol fent un reconeixement e identificació d’emocions i pors que pateixen els fills/es que han patit la pèrdua del seu progenitor/a i al coneixement de recursos oferts i les estratègies personals de cada un d’aquests participants, fent un anàlisis final valorant la necessitat de treball emocional del cuidador en els processos de final de vida.
Este estudio de investigación aplicada presenta los procesos emocionales de las familias ante una pérdida por una enfermedad terminal oncológica. Mediante el uso de documentación fundamentada que manifiestan los aspectos y características generales del proceso de final de vida y los procesos emocionales ante la muerte, se realiza una exploración de los aprendizajes y experiencias emocionales que pasan los familiares cuando se encuentran ante una situación irrevocable, como puede ser la muerte a consecuencia de una enfermedad terminal oncológica. A través de un análisis cualitativo, mediante una serie de entrevistas, se muestran diferentes emociones y sentimientos que se despiertan durante el proceso de acompañamiento de final de vida y después de sufrir la muerte de un ser querido. Concretamente, el estudio se dirige a conocer los procesos y etapas del duelo haciendo un reconocimiento e identificación de emociones y miedos que sufren los hijos/as que han sufrido una pérdida de su progenitor/a y al conocimiento de recursos ofrecidos y estrategias personales de cada uno de estos participantes, haciendo así un análisis final valorando la necesidad de trabajo emocional del cuidador en losprocesos de final de vida.
This applied research study presents the emotional processes of families facing a loss due to a terminal oncological disease. Through the use of well-documented documentation that show the aspects and general characteristics of the end-of-life process and the emotional processes in light of death, it is done an exploration of the learning and emotional experiences that the family members go through when they are faced with an irreversible situation such as the death as a result of a terminal oncological disease. Thanks of a qualitative analysis and the realization of a series of interviews, different emotions and feelings are shown that are awakened during the process of accompanying to the end of life and after suffering the death of a beloved. Thanks of a qualitative analysis and the realization of a series of interviews, different emotions and feelings are shown that are awakened during the process of accompanying to the end of life and after suffering the death of a beloved. Specifically, the study aims to know the processes and stages of grief by recognizing and identifying emotions and fears suffered by a son or daughter who have suffered the loss of their parent also, it is focused to the knowledge of resources offered and personal strategies of each of these participants; thus, making a final analysis valuating the need of the emotional work of the caregiver in the end-of-life processes.
25-10-2018
159.9 - Psicologia
Processos emocionals
Família
Pèrdua (Psicologia) -- Aspectes psicològics
Mort
Malalt oncològic
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
© L'autor/a
69 p.
Trabajo/Proyecto fin de carrera
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Alba_Gomez_Garcia_TFG.pdf 846.9 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem