Abstract:
|
En aquest treball es dissenya una activitat dins del Mòdul Professional 8, Seguretat i Higiene en la Manipulació d'Aliments, en el context del Cicle Formatiu de Grau Mig, Elaboració de Productes Alimentaris. En aquesta proposta d'activitat es pretén que els alumnes estudiïn el sistema de traçabilitat implantat en una planta de producció fictícia considerant que la traçabilitat és una part important dins del que és l'Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) que es fa en una empresa alimentària, per tal de garantir la seguretat del producte acabat. Aquest estudi es farà a través del material de suport elaborat pel docent, i fent ús de metodologies d'aprenentatge actiu en el desenvolupament de l'activitat, essent el docent el guia durant tot el procés. És esperable que els estudiants interioritzin el concepte de traçabilitat en relació a seguretat alimentària, i reflexionin a través de la interrelació de conceptes que hauran de portar a terme per tal d'avançar en el procés tot potenciant-ne el seu pensament crític. En el treball s'elabora tot el material bàsic de suport que resulta necessari perquè l'estudiant pugui conèixer el funcionament d'una planta d'elaboració així com posar en pràctica l'activitat, que té una durada total de quatre sessions de seixanta minuts cadascuna. També es descriuen les sessions, la metodologia i els instruments avaluatius en relació als Resultat d'Aprenentatge i les competències a treballar. |