Abstract:
|
[CATALÀ] Actualment, existeixen moltes màquines de cafè per a ús particular, permetent a l’usuari fer-se una tassa a qualsevol hora del dia. El problema d’aquestes cafeteres és que no s’acaben d’adaptar a totes les necessitats dels usuaris. Per exemple, un sol usuari pot arribar a tenir diferents preferències alhora de beure cafè, és a dir, que un dia li pot preferir prendre un cafè de càpsula i un altre dia un cafè expresso tradicional elaborat a partir del gra. L’objectiu d’aquest projecte és dissenyar una cafetera que admeti els tres formats de cafè: gra, mòlt o mono-dosis. A més, el projecte pretén tornar a apassionar als usuaris a beure cafè expresso tradicional a partir del gra, intentat conservar el màxim el seu aroma i sabor particular. Al final del projecte s’ha aconseguit dissenyar una màquina de cafè semiautomàtica que admet els tres formats de cafè: gra, mòlt o mono-dosis, oferint a l’usuari una diversitat de tipologies de cafè. A més, la cafetera del projecte elabora un autèntic cafè expresso italià a partir del gra, conservant el màxim el seu sabor i aroma particular. La cafetera presenta un avanç tecnològic a l’incorporar una pantalla tàctil per a la comunicació entre l’usuari i la màquina, a més manté informat a l’usuari sobre l’estat de la cafetera. I finalment, l’estètica exterior de la cafetera trenca amb els esquemes de les màquines de cafè actuals, ja que consta d’una forma esfèrica, aportant una elegància i suavitat al disseny. La forma exterior fa que la cafetera deixi de ser un simple aparell més de la casa sinó que passa a ser part de la decoració. |
Abstract:
|
[ANGLÈS] Currently, there are many coffee machines for private use, allowing the user to make a cup at any time of day. The problem with these coffee makers is that they do not end up adapting to all the needs of the users. For example, a single user can have different preferences at the same time to drink coffee, that is, one day it may be more desiderate to have a coffee of capsule and another day, a traditional espresso made from grains. The objective of this project is to design a coffee machine that supports the three formats of coffee: grain, ground or mono-doses. In addition, the project aims to re-inspire the users to drink traditional espresso coffee from grains, trying to keep their particular aroma and taste. At the end of the project, a semi-automated coffee machine has been designed that supports the three formats of coffee: grain, ground or monodoses, offering the user a variety of types of coffee. In addition, the coffeemaker of the project produces a genuine Italian espresso coffee from the grain, keeping most its taste and aroma. The coffee machine presents a technological breakthrough when incorporating a touch screen for communication between the user and the machine, and also keeps the user informed about the state of the coffee machine. And finally, the exterior aesthetics of the coffee maker breaks with the schemes of the current coffee machines, since it consists of a spherical shape, providing elegance and softness to the design. The outside shape makes the coffee maker stop being a simple device more than the house but instead becomes part of the decoration. |