Título:
|
Avaluació qualitat d'Ulva spp de diferents orígens
|
Autor/a:
|
Fuente Exposito, Ulises Damian
|
Otros autores:
|
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia; Jiménez de Ridder, Patrícia; Reig Puig, Lourdes |
Abstract:
|
The use of seaweeds is now a fact, as it has grown at a very high rate in recent years. Seaweeds are mainly used as biofilters due to their high efficiency and the Ulva genus is one of the most effective for this purpose. Apart from this, seaweeds also have great potential in human and animal food, as well as in the production of bioactive compounds and the creation of biofuels. During the course of this research project, the chemical and nutritional characteristics (content of micronutrients and heavy metals) for three types of selected seaweeds (commercial Ulva, natural Ulva and Ulva cultivated in the AMTI-RAS facility) were analysed, as well as the interaction of the latter within the AMTI-RAS culture together with two fish species (Sea bass and Sole) and their respective feeds to see the nitrate variations of the samples analysed and then compared with the regulations to see if they would be suitable for human consumption. The origin of each sample, the quality of the samples and the pre-treatment of the samples before the necessary analyses could be carried out were taken into account for the analysis. A comparison was made between the values obtained from the three Ulva samples. Differences were observed between them in some parameters. An analysis of commercial lettuce nitrates (Romana and Iceberg) was also carried out to compare the nitrate values obtained from the seaweeds studied. In both cases, it was possible to verify that the values obtained complied with the current legislation on nitrates present in the samples. |
Abstract:
|
El uso de macroalgas en la actualidad es un hecho, ya que, durante los últimos años ha tenido un crecimiento muy elevado. Las macroalgas son utilizadas mayoritariamente como biofiltros dada su elevada eficacia, siendo el género Ulva, uno de los más efectivos para tal fin. A parte de esta finalidad, las macroalgas también tienen mucho potencial en la alimentación humana i animal, así como también en la obtención de compuesto bioactivos i creación de biocombustibles. En este proyecto de investigación, se analizaron las características químicas i nutricionales (contenido en micronutrientes y metales pesados) para una especie de macroalga, Ulva spp., procedente de tres orígenes diferentes: Ulva comercial, Ulva de origen natural y Ulva cultivada en instalación AMTI-RAS). Asimismo, se estudió la composición en nitratos de muestras de algas Ulva mantenidas en un cultivo AMTI-RAS con dos especies de peces (Lubina y Lenguado), para determinar las diferencias asociadas a la presencia de sus respectivos piensos y posteriormente compararlas con las normativas para evaluar su aptitud para la comercialización en la alimentación humana. Para el análisis se tuvieron en cuenta: la procedencia de cada muestra, la calidad de las muestras en cuanto a los ejemplares estudiados y los pretratamientos realizados a las muestras antes de poder realizar los análisis necesarios. También se llevó a cabo un análisis de nitratos de lechuga comercial (Romana e Iceberg) para realizar una comparativa con los valores de nitratos obtenidos en las macroalgas estudiadas. En ambos casos se pudo comprobar que los valores obtenidos cumplían con la legislación vigente en materia de nitratos presentes en las muestras. |
Abstract:
|
L'ús de macroalgues en l'actualitat és un fet ja que durant els últims anys ha tingut un creixement molt elevat. Les macroalgues són emprades majoritàriament com a biofiltres donada la seva elevada eficàcia, sent el gènere Ulva, un dels més efectius per a tal fi. A part d'aquesta finalitat, les macroalgues també tenen molt potencial en l'alimentació humana i animal, així com també en l'obtenció de compostos bioactius i creació de biocombustibles. Durant el transcurs d'aquest projecte de recerca, es van analitzar les característiques químiques i nutricionals (contingut en micronutrients i metalls pesants) per a tres tipus de macroalgues seleccionades (Ulva comercial, Ulva d'origen natural i Ulva conreada en instal·lació AMTI-RAS), així com també la interacció d'aquesta última dins del cultiu AMTI-RAS conjuntament amb dues espècies de peixos (Llobarro i Llenguado) i els seus respectius pinsos per veure les variacions en nitrats de les mostres analitzades i, posteriorment, comparar-les amb les normatives per veure si serien aptes per comercialitzar en l'alimentació humana. Es van tenir en compte per a l'anàlisi: la procedència de cada mostra, la qualitat de les mostres i els pretractaments realitzats a les mostres abans de poder realitzar les anàlisis necessàries. Es va realitzar una comparativa entre els valors obtinguts de les tres mostres d‘Ulva observant diferències entre elles en alguns paràmetres. També es va dur a terme una anàlisi de nitrats d'enciam comercial (Romana i Iceberg) per realitzar una comparativa enfront dels valors de nitrats obtinguts en les macroalgues estudiades. En tots dos casos es va poder comprovar que els valors obtinguts complien amb la legislació vigent en matèria de nitrats presents en les mostres. |
Materia(s):
|
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària -Algae culture -Aqüicultura multitròfica integrada -Macroalgues -Ulva -Qualitat -Algues -- Cultiu -- TFG |
Derechos:
|
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
Tipo de documento:
|
Trabajo/Proyecto fin de carrera |
Editor:
|
Universitat Politècnica de Catalunya
|
Compartir:
|
|