Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/359564

Implicacions del desenvolupament de la identitat en l'ús de cànnabis dels adolescents des de la perspectiva de l'educació social
Martín Plans, Gerard
Universitat Ramon Llull. Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés
En l’adolescència s'inicia el desenvolupament de la identitat. També és quan es solen provar les drogues, i de totes les il·legals, el cànnabis és la més consumida. L’objectiu de la investigació és explorar la relació entre el desenvolupament de la identitat i l’ús de cànnabis de la perspectiva de l’Educació Social. Es una investigació de tipus descriptiu i de complementació. En diverses fases es van passar qüestionaris a 14 participants d’entre 18 i 22 anys i es van realitzar entrevistes a professionals de l'àmbit de les drogues. Els resultats mostren una relació indirecta entre una identitat poc desenvolupada i un major consum de cànnabis i validen l’Educació Social com a professió pertinent en la reducció de riscos vers l'ús de drogues dels adolescents.
En la adolescencia se inicia el desarrollo de la identidad. También es cuando se suelen probar las drogas, y de todas las ilegales, el cannabis es la más consumida. El objetivo de la investigación es explorar la relación entre el desarrollo de la identidad y el uso de cannabis de la perspectiva de la Educación Social. Es una investigación de tipo descriptivo y de complementación. En varias fases se pasaron cuestionarios a 14 participantes de entre 18 y 22 años y se realizaron entrevistas a profesionales del ámbito de las drogas. Los resultados muestran una relación indirecta entre una identidad poco desarrollada y un mayor consumo de cannabis y validan la Educación Social como profesión pertinente en la reducción de riesgos hacia el uso de drogas de los adolescentes.
In adolescence the development of identity begins. It is also when drugs are tried for the for the first time, and of all the illegal ones, cannabis is the most consumed. The objective of the research is to explore the relationship between the development of identity and the use of cannabis from the perspective of Social Education. It is a descriptive and complementary type research. In several phases, questionnaires were passed to 14 participants between 18 and 22 years old and professionals from the drugs field were interviewed. The results show an indirect relationship between a low developed identity and a greater consumption of cannabis and validate Social Education as a relevant profession in the reduction of risks to the use of drugs by the teenagers.
17-07-2019
36 - Benestar i problemes socials.Treball social. Ajuda social. Vivenda. Assegurances
Educació Social
Cànnabis
Adolescència
Identitat
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
© L'autor/a
146 p.
Trabajo/Proyecto fin de carrera
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
MartínPlansGerard1819.pdf 1.257 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem