Author

Massanet Galmés, Maria Antònia

Other authors

Barbé Illa, Esther

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Publication date

2014-05-20T13:59:25Z

2014-05-20T13:59:25Z

2013



Abstract

Les disminucions del perfil lipídic per sota del valor òptim es denominen hipolipidèmies. Les hipolipidèmies poden ser de causa primària, és a dir d'origen genètic, o secundàries a patologies com l’hipotiroïdisme o la caquèxia. Presentar valors per sota dels estàndards de normalitat és un factor de risc de patir desnutrició, retràs en el creixement, dèficit de vitamina E i/o A, malalties cardíaques i hepàtiques. A més, el colesterol forma part de les membranes cel·lulars, i si no es troba en les quantitats adequades les membranes perden la seva resistència i funcionalitat la qual pot produir hemorràgies cerebrals o demències. Per tant, per evitar aquest risc cal seguir una dieta vairada i equilibrada amb un percentatge lipídic adequat (<30%). Es recomana un consum adequat de lípids saludables com els monoinsaturats i els poliinsaturats, i una ingesta controlada en grasses saturades.

Document Type

bachelorThesis

Language

Catalan

Subjects and keywords

Deficiència de colesterol; Articles de revisió sobre hipocolesterolèmies; Perfil lipídic; Lípids -- Metabolisme -- Trastorns

Rights

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

This item appears in the following Collection(s)