Descripció de l’estat nutricional dels pacients hospitalitzats dels quals es realitza interconsulta al Servei de Nutrició d’un Hospital de segon nivell

Author

Cañizares Morón, Desirée

Other authors

Moreno Castilla, Cristina

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Publication date

2014-12-23T18:23:57Z

2014-12-23T18:23:57Z

2014



Abstract

Antecedents: la desnutrició hospitalària és un greu problema sanitari que afecta 30 milions de persones a Europa i comporta un cost de 170.000 milions d’euros anuals. Per intentar fer front a aquest problema, en els darrers anys, tant a nivell europeu com a estatal s’ estan duent a terme diverses iniciatives per tal de trobar-hi solució. Objectius: l’objectiu principal d’aquest estudi és descriure l’estat nutricional dels pacients ingressats derivats per interconsulta al Servei d’Endocrinologia i Nutrició d’un hospital de segon nivell. Material i mètodes: és un estudi descriptiu transversal retrospectiu elaborat a partir de 1.769 interconsultes. Resultats i conclusions: els resultats mostren que la majoria de pacients presentaven (de mitjana) desnutrició mixta a l’ingrés (pèrdua de pes i paràmetres bioquímics alterats) i, tot i que es veu una millora dels paràmetres bioquímics, els pacients presenten (de mitjana) pèrdua de pes durant l'ingrés. Aquestes dades remarquen la necessitat d’un tractament adequat i un diagnòstic precoç de desnutrició hospitalària a través d’eines com ara cribratges nutricionals i tractaments personalitzats duts a terme per professionals en el camp de la nutrició, és a dir, per dietistes-nutricionistes.

Document Type

bachelorThesis

Language

Catalan

Subjects and keywords

Desnutrició hospitalària; Dietista-Nutricionista; Prevenció; Cribratge nutricional

Rights

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

This item appears in the following Collection(s)