Caracterització de compostos antioxidants (vitamina C, carotens i tocoferols) de fruit d’arboç i avaluació de la seva digestibilitat en model “in vitro”

Autor/a

Lera Leri, Anna

Otros/as autores/as

Motilva Casado, Mª José

Mosele, Juana

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Fecha de publicación

2014-12-23T19:15:43Z

2014-12-23T19:15:43Z

2014



Resumen

L’arbocer és un arbust habitual de la zona mediterrània. Produeix un fruit, l’arboç, que ha estat utilitzat antigament en la medicina tradicional. L’objectiu d’aquesta investigació és determinar el contingut d’antioxidants, en concret, de vitamina C, carotens i tocoferols del fruit d’arboç i avaluar la seva digestibilitat en model “in vitro”. L’àcid ascòrbic és l’antioxidant amb una concentració més alta en l’arboç respecte els altres compostos analitzats. La concentració dels compostos durant la digestió va anar disminuint, excepte en la digestió gàstrica on va haver un increment de l’àcid ascòrbic respecte el seu contingut en la digestió oral. L’àcid ascòrbic és va absorbir un 11.09%, mentre que α-tocoferol ho van fer un 1.30%. Els nivells de  –carotè no van ser detectats i no s’ha pogut estimar la seva absorció. Amb aquests resultats es dóna un pas endavant cap a la caracterització de l’arboç i del seu rol en la nutrició.

Tipo de documento

bachelorThesis

Lengua

Catalán

Materias y palabras clave

Arbutus Unedo; Digestió “in vitro”; Vitamina C; Carotens; Tocoferols

Derechos

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)