Mengen igual les persones fumadores que les no fumadores?

dc.contributor
Abella i Pons, Francesc
dc.contributor
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.author
Mazcaray Lalueza, Laura
dc.date.accessioned
2024-12-05T23:03:37Z
dc.date.available
2024-12-05T23:03:37Z
dc.date.issued
2014-12-23T19:37:34Z
dc.date.issued
2014-12-23T19:37:34Z
dc.date.issued
2014
dc.identifier
http://hdl.handle.net/10459.1/47692
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10459.1/47692
dc.description.abstract
Introducció: Diversos estudis mostren una associació entre els patrons d’alimentació i el consum de tàbac, on s’ha pogut observar un consum menys saludable d’aliments i nutrients entre les persones fumadores (Elizondo & Aguinaga, 2006) i (Margetts & Jackson, 1993). L’existència d’aquests hàbits podria perjudicar de manera doble l’estat nutricional de l’individu: cada un d’aquests hàbits, per separat, té efectes negatius Objectiu principal: Esbrinar els hàbits alimentaris en una mostra de pacients fumadors en relació a altres persones de similars característiques d’edat no fumadores. Metodologia: Estudi descriptiu d’una mostra representativa de 47 fumadors/es i 43 no fumadors/es amb mitjanes d’edat de 45,29 ± 10,886 i 41,30 ± 14,325 respectivament. Es van estudiar els hàbits alimentaris amb un qüestionari de freqüència alimentària i l’activitat física amb el qüestionari internacional d’activitat física (IPAQ). També es van utilitzar per als pacients fumadors qüestionaris d’impulsivitat, ansietat i dependència. Resultats: Els fumadors presenten un consum baix i estadísticament significatiu respecte els no fumadors de làctics i derivats; de patates, arròs, pa, pa integral i pasta; fruites; verdures i hortalisses. En general les persones que fumen també prenen diàriament cafè. Es va determinar que el grup de fumadors/es és menys actiu i en conseqüència més sedentari, a més a més també és va determinar que a més dependència de tabac més elevat és el IMC. Conclusions: L’alimentació dels fumadors presenta un perfil alimentari menys saludable. Al mateix presenten un estil de vida més sedentari. Les intervencions en els fumadors, no només s’haurien de centrar a ajudar en deixar de fumar, sinó també en millorar la seva dieta i estils de vida.
dc.language
cat
dc.rights
cc-by-nc-nd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subject
Hàbits alimentaris
dc.subject
Tabac
dc.subject
Estil de vida
dc.title
Mengen igual les persones fumadores que les no fumadores?
dc.type
bachelorThesis


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)