Mengen igual les persones fumadores que les no fumadores?

dc.contributor
Abella i Pons, Francesc
dc.contributor
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.author
Mazcaray Lalueza, Laura
dc.date.accessioned
2024-12-05T23:03:37Z
dc.date.available
2024-12-05T23:03:37Z
dc.date.issued
2014-12-23T19:37:34Z
dc.date.issued
2014-12-23T19:37:34Z
dc.date.issued
2014
dc.identifier
http://hdl.handle.net/10459.1/47692
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10459.1/47692
dc.description.abstract
Introducció: Diversos estudis mostren una associació entre els patrons d’alimentació i el consum de tàbac, on s’ha pogut observar un consum menys saludable d’aliments i nutrients entre les persones fumadores (Elizondo & Aguinaga, 2006) i (Margetts & Jackson, 1993). L’existència d’aquests hàbits podria perjudicar de manera doble l’estat nutricional de l’individu: cada un d’aquests hàbits, per separat, té efectes negatius Objectiu principal: Esbrinar els hàbits alimentaris en una mostra de pacients fumadors en relació a altres persones de similars característiques d’edat no fumadores. Metodologia: Estudi descriptiu d’una mostra representativa de 47 fumadors/es i 43 no fumadors/es amb mitjanes d’edat de 45,29 ± 10,886 i 41,30 ± 14,325 respectivament. Es van estudiar els hàbits alimentaris amb un qüestionari de freqüència alimentària i l’activitat física amb el qüestionari internacional d’activitat física (IPAQ). També es van utilitzar per als pacients fumadors qüestionaris d’impulsivitat, ansietat i dependència. Resultats: Els fumadors presenten un consum baix i estadísticament significatiu respecte els no fumadors de làctics i derivats; de patates, arròs, pa, pa integral i pasta; fruites; verdures i hortalisses. En general les persones que fumen també prenen diàriament cafè. Es va determinar que el grup de fumadors/es és menys actiu i en conseqüència més sedentari, a més a més també és va determinar que a més dependència de tabac més elevat és el IMC. Conclusions: L’alimentació dels fumadors presenta un perfil alimentari menys saludable. Al mateix presenten un estil de vida més sedentari. Les intervencions en els fumadors, no només s’haurien de centrar a ajudar en deixar de fumar, sinó també en millorar la seva dieta i estils de vida.
dc.language
cat
dc.rights
cc-by-nc-nd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.subject
Hàbits alimentaris
dc.subject
Tabac
dc.subject
Estil de vida
dc.title
Mengen igual les persones fumadores que les no fumadores?
dc.type
bachelorThesis


Ficheros en el ítem

FicherosTamañoFormatoVer

No hay ficheros asociados a este ítem.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)