La manca d’aliments en alguns sectors de la població com a conseqüència de la situació econòmica actual, ha fet que es desenvolupin diversos mecanismes que permetin que els excedents d’aliments arribin a les persones que ho necessiten. Dins d’aquests mecanismes destaca la tasca desenvolupada pels Bancs d’Aliments i també per les entitats que distribueixen els aliments als beneficiaris. Aquest treball ha pretès portar a terme un projecte durant l’any 2013-2014 per a millorar el repartiment d’aliments gratuïts als beneficiaris d’aquest servei, estandarditzant-lo mitjançant un protocol validat. Per a aconseguir-ho primerament s’han estudiat els repartiments actuals de cada entitat distribuïdora mitjançant visites individuals, anàlisis d’estocatges i comprovant la capacitat de millora dels establiments. Donat que la població beneficiària engloba persones que es troben en diverses franges d’edat, s’ha cregut oportú elaborar unes fitxes de consulta per tal de que les entitats distribuïdores puguin elaborar “cistelles” o lots equilibrats des del punt de vista nutricional i tenint en compte la disponibilitat d’aliments a repartir. Posteriorment, s’han dut a terme accions correctores com l’elaboració d’una Guia de Suport i la creació de Jornades per a educar i conscienciar a totes les entitats distribuïdores d’aliments de forma gratuïta de la importància de tenir un protocol estàndard per a poder fer una distribució correcta.
Catalan
Estandarització de la distribució gratuïta d’aliments
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Treballs de l'estudiantat [3375]