dc.contributor
Rubio Ferraz, Mª Puy
dc.contributor
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.author
Casas Ribes, Marta
dc.date.accessioned
2024-12-05T23:06:27Z
dc.date.available
2024-12-05T23:06:27Z
dc.date.issued
2017-05-10T09:13:41Z
dc.date.issued
2017-05-10T09:13:41Z
dc.identifier
http://hdl.handle.net/10459.1/59607
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10459.1/59607
dc.description.abstract
Introducció i objectius: La nutrició durant la gestació és fonamental per una bona evolució de l’embaràs. L’objectiu del treball és observar el compliment de les recomanacions nutricionals de la dieta habitual de les gestants. I determinar si existeixen patrons dietètics diferents segons l’IMC preconceptiu.
Mètode: Valoració qualitativa i quantitativa de les ingestes diàries d’un grup de gestants de l’ABS Lleida Rural Nord, mitjançant un QFA. Les dades obtingudes es comparen amb els valors recomanats per la SENC.
Resultats: Al valorar la dieta per racions, es va observar una ingesta insuficient de farinacis, greixos d’addició i lactis; i un excés d’aliments proteics. A més d’una ingesta diària de sucres. Els aliments proteics i els lactis consumits van ser de baixa qualitat dietètica. La qualitat i l’equilibri dietètic total van obtenir valors bons. L’anàlisi multivariant mostrava que no hi ha factors diferencials entre els diferents grups segons IMC preconceptiu.
Conclusions: La dieta habitual de les gestants no s’ajusta a les racions diàries recomanades i la qualitat dels diferents grups d’aliments ingerits és variable. Durant els controls obstètrics s’hauria de fer una avaluació de la dieta per promoure una bona conducta alimentària.
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.subject
Racions diàries recomanades
dc.subject
Qualitat dietètica
dc.subject
Embaràs -- Aspectes nutricionals
dc.subject
Hàbits alimentaris
dc.title
Descripció del nivell d'adequació nutricional de la ingesta dietètica habitual en gestants