Estudi de l’alimentació de pacients amb al·lèrgia a la proteïna transportadora de lípids i valoració dels possibles desequilibris nutricionals

Autor/a

Creus Alsina, Alba

Otros/as autores/as

Rubio Ferraz, Mª Puy

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Fecha de publicación

2017-05-10T09:40:52Z

2017-05-10T09:40:52Z

2016



Resumen

L’al·lèrgia a la proteïna transportadora de lípids (LTP) és l’al·lèrgia alimentària més freqüent en adults en la zona mediterrània. La població que la pateix pot presentar reaccions adverses front un nombre elevat d’aliments vegetals, factor que incrementa considerablement les dificultats per a portar una alimentació equilibrada i, conseqüentment, augmenta el risc de patir desequilibris nutricionals. L’objectiu principal del present estudi és evidenciar un desequilibri alimentari en els pacients de la Unitat d’Al·lèrgies de l’Hospital Universitari de Santa Maria (Lleida) per a justificar la necessitat d’una intervenció dietètica que optimitzi l’alimentació d’aquesta població. S’ha dissenyat un estudi observacional transversal on s’ha fet una avaluació de l’alimentació habitual i actual dels pacients al·lèrgics a la proteïna transportadora de lípids. La metodologia utilitzada han estat recordatoris de 24 hores, un qüestionari de freqüència de consum alimentari i varis recursos educatius. La conclusió principal és que els usuaris afectats per l’al·lèrgia a la LTP tenen una alimentació desequilibrada, tant parlant de macronutrients com de racions alimentàries recomanades. Tot i així, es requereixen estudis addicionals amb una dimensió de mostra major i un temps de seguiment més prolongat.

Tipo de documento

bachelorThesis

Lengua

Catalán

Materias y palabras clave

Al·lèrgia alimentària; Proteïna Transportadora de Lípids; Alimentació saludable; Recomanacions alimentàries; Al·lèrgia alimentària; Hàbits alimentaris; Proteïnes portadores

Derechos

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)