Caracterització del perfil de compostos fenòlics de noves varietats de poma de polpa vermella, obtingudes per mitjà de millora varietal, i varietats comercials de polpa blanca

Autor/a

Prieto Diez, Neus

Otros/as autores/as

Motilva Casado, Mª José

Bars-Cortina, David

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Fecha de publicación

2018-09-06T10:44:50Z

2018-09-06T10:44:50Z

2017



Resumen

Els compostos fenòlics tenen molts beneficis per la salut, entre els quals es troben el poder antioxidant, antimicrobià i antitumoral. Majoritàriament, es troben en productes d’origen vegetal. En el cas de les pomes, la seva presència depèn de la varietat. En aquest treball, s’han caracteritzat 9 varietats de pomes, sense tenir en compte la pell, 4 de les quals son de polpa vermella, obtingudes per mitjà de millora varietal, i les altres 5 són varietats comercials de polpa blanca. Per aquest motiu, els antocians tenen un paper important en aquest treball, ja que són els encarregats d’aportar la coloració vermellosa al fruit. L’objectiu d’aquest treball és determinar les diferències entre varietats i entre els diferents tipus de polpa. Per mitjà de les extraccions i l’anàlisi per UPLC-MS/MS, s’han obtingut resultats sobre la concentració dels diferents subgrups dels compostos fenòlics, inclosos els antocians. S’ha pogut comprovar, que els àcids fenòlics són els majoritaris en totes les varietats i que els flavan-3-ols predominen en les varietats de polpa blanca. Per altra banda, s’ha determinat que existeixen diferències significatives respecte el contingut d’antocians entre les pomes de polpa vermella i les de polpa blanca.


Phenolic compounds have many health benefits, including antioxidant power, antimicrobial and antitumor. Mostly, they are found in plant products. In the case of apples, their presence depends on the variety. In this work, 9 varieties of apples have been characterized, regardless of the skin. Four varieties are red-fleshed apples, obtained through varietal improvement, and the other 5 are commercial white-fleshed varieties. Therefore, anthocyanins play a very important role in this work because they are responsible for the red coloration the fruit. The objective of this work is to determine the differences between the varieties and between the different types of flesh. Through extractions and analysis by UPLC-MS/MS results have been obtained on the concentration of different subgroups of phenolic compounds, including anthocyanins. It has been verified that phenolic acids are the main phenolic compounds in all the varieties and that flavan-3-oles predominate in the white-fleshed varieties. On the other hand, it has been found that there are significant differences regarding the content of anthocyanins between apples of red-fleshed and those of white-fleshed apples/varieties.

Tipo de documento

Proyecto / Trabajo fin de carrera o de grado

Lengua

Catalán

Materias y palabras clave

Poma; Polpa vermella; Antocians; Compostos fenòlics; Pomes; Fenols; Pigments (Biologia)

Derechos

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)