Title:
|
Estudi de l’efecte conservant en la pell amb segó d’arròs
|
Author:
|
Fernández Capilla, Rafael
|
Other authors:
|
Morera Prat, Josep M.; Bartolí, Esther; Universitat de Lleida. Escola Politècnica Superior |
Notes:
|
Aquest treball d’investigació tracta sobre l’estudi de diferents mètodes de conservació d’una pell vacuna, emprant un cereal, el segó d’arròs, a curt-mitjà termini.
L’objectiu és estudiar una alternativa a la conservació tradicional de la pell vacuna per salat o salmorra i a l’hora reduir la utilització de sal comú com a matèria predominant en la conservació de la pell.
Una possible substitució al clorur sòdic, significaria una millora en la sostenibilitat del procés.
S’ha analitzat el comportament del segó d’arròs com a possible agent conservant en diferents condicions, estudiant variables com el pH òptim de treball, l’entorn (sec i humit), la temperatura i el temps de conservació. Per constatar l’eficàcia dels diferents mètodes de conservació s’han realitzat proves físiques (detecció de la caiguda del pèl degut al creixement bacterià) i visuals (amb l’indicador Violeta de p-Iodonitrotetrazoli) i s’ha comprovat si canviat el mètode de conservació afecta sobre un wet-blue, realitzant diferents assajos físics.
Els resultats obtinguts indiquen que el segó d’arròs es pot fer servir per conservar les pells a curt-mitjà termini reduint considerablement la utilització de clorur sòdic emprat en la conservació de la pell. |
Subject(s):
|
-Segó d'arròs -Conservació de la pell -Cuirs i pells -- Conservació -Arròs -- Aplicacions industrials -Segó -- Aplicacions industrials |
Rights:
|
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
|
Document type:
|
Research/Master Thesis |
Share:
|
|