To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/66743

Estudi de l’efecte conservant en la pell amb segó d’arròs
Fernández Capilla, Rafael
Morera Prat, Josep M.; Bartolí, Esther; Universitat de Lleida. Escola Politècnica Superior
Aquest treball d’investigació tracta sobre l’estudi de diferents mètodes de conservació d’una pell vacuna, emprant un cereal, el segó d’arròs, a curt-mitjà termini. L’objectiu és estudiar una alternativa a la conservació tradicional de la pell vacuna per salat o salmorra i a l’hora reduir la utilització de sal comú com a matèria predominant en la conservació de la pell. Una possible substitució al clorur sòdic, significaria una millora en la sostenibilitat del procés. S’ha analitzat el comportament del segó d’arròs com a possible agent conservant en diferents condicions, estudiant variables com el pH òptim de treball, l’entorn (sec i humit), la temperatura i el temps de conservació. Per constatar l’eficàcia dels diferents mètodes de conservació s’han realitzat proves físiques (detecció de la caiguda del pèl degut al creixement bacterià) i visuals (amb l’indicador Violeta de p-Iodonitrotetrazoli) i s’ha comprovat si canviat el mètode de conservació afecta sobre un wet-blue, realitzant diferents assajos físics. Els resultats obtinguts indiquen que el segó d’arròs es pot fer servir per conservar les pells a curt-mitjà termini reduint considerablement la utilització de clorur sòdic emprat en la conservació de la pell.
-Segó d'arròs
-Conservació de la pell
-Cuirs i pells -- Conservació
-Arròs -- Aplicacions industrials
-Segó -- Aplicacions industrials
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Research/Master Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
rfernandezc.pdf 10.73 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters