Disseny d'una explotació de 1000 places d'engreix de pollastres ecològics a l'entorn de Santpedor (Bages, Barcelona).

Author

Soler Baraldés, Jordi

Other authors

de la Fuente Oliver, Gabriel

Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària

Publication date

2020-02-18T19:18:07Z

2020-02-18T19:18:07Z

2019-10



Abstract

Es tracta d'un projecte de disseny d'una explotació de pollastres d'engreix ecològics, al voltant d'una masia en el municipi de Santpedor (Barcelona). Inclou, diferenciat en tres blocs: Inicialment, el primer bloc, descriu la situació de l'explotació, les característiques de la zona i la implicació urbanística del projecte. Seguidament, l'apartat tècnic, inclou l'elecció de la raça a utilitzar, el disseny i dimensionament de l'explotació, els plans de maneig dels lots, el pla de gestió de dejeccions i l'estimació dels resultats productius que s'obtindran. Finalment, l'estudi econòmic valora el que suposaria dur a terme aquest projecte, tenint en compte la inversió total en material i infraestructures i l'estimació dels ingressos i despeses de l'explotació. Per acabar calculant els indicadors econòmics (VAN, TIR i Pay-Back) que demostraran la viabilitat econòmica del projecte.


Se trata de un proyecto de diseño de una explotación de pollos de engorde ecológicos, al entorno de una masía en el municipio de Santpedor (Barcelona). Incluye, diferenciado en tres bloques: Inicialmente, el primer bloque, describe la situación de la explotación, las características de la zona y la implicación urbanística del proyecto. Seguidamente, el apartado técnico, incluye la elección de la raza a utilizar, el diseño y dimensionamiento de la explotación, los planes de manejo de los lotes, el plan de gestión de deyecciones y la estimación de los resultados productivos que se obtendrán. Finalmente, el estudio económico valora lo que supondría llevar a cabo este proyecto, teniendo en cuenta la inversión total en material e infraestructuras y la estimación de ingresos y gastos de la explotación. Para acabar calculando los indicadores económicos (VAN, TIR y Pay-Back) que demostrarán la viabilidad económica del proyecto.


The aim of this project is to design an organic chicken farm in the surroundings of a farmhouse in the town of Santpedor (Barcelona). It is divided in three blocs: Initially, the first block describes the exploitation situation, the characteristics of the area and the urban involvement of the project. Subsequently, the technical section includes the selection of the breed to be used, the layout and dimensioning of the facility, the management of the batches, the manure management plan and the estimation of the productive results that will be obtained. Finally, the economic study evaluates what this project would entail, taking into account the total investment in material and infrastructure and the estimation of operating income and expenses. Calculating the economic indicators (NPV, TIR and Pay-Back) that will demonstrate the economic viability of the project.

Document Type

Project / Final year job or degree

Language

Catalan

Subjects and keywords

Avicultura; Ecològic; Granja; Pollastres; Granges avícoles--Catalunya; Gallines--Indústria i comerç--Catalunya; Indústria avícola--Catalunya

Rights

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)