Prácticas alimentarias en la Edad del Hierro en Cataluña

Autor/a

Buxó i Capdevila, Ramon

Alonso, Natàlia

Belarte Franco, Maria Carme

Colominas Barberà, Lídia

López, Daniel

Pons, Enriqueta

Rovira Hortalà, M. Carme

Saña Seguí, Maria

Valenzuela-Lamas, Silvia

Principal, Jordi ORCID

Fecha de publicación

2010

Resumen

The aim of this paper is to provide a state of the research on the eating habits concerning the Iron Age populations of Catalonia, with particular attention to the Iberian period, under the Museu d’Arqueologia de Catalunya project “Eating and Drinking in the periphery of the Graeco-Roman world: cultural and food habits of the northern Iberian (6th-2nd cent. BCE)”. The main goal of this project is the study of food habits in the Catalan Iberian world from a global and interdisciplinary approach that considers all aspects of the food phenomenon (technical, instrumental, social, cognitive) as an expression of a specific cultural reality

Tipo de documento

Artículo
Versión publicada

Lengua

Castellano

Materias y palabras clave

Eating habits; Iron Age; Catalonia; Cultural characterization

Publicado por

Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València

Documentos relacionados

Reproducció del document publicat a : https://ojs.uv.es/index.php/saguntum/issue/archive

Saguntum: Papeles del Laboratorio de Arqueología de Valencia, 2010, núm. extra, 9, p. 82-99

Derechos

cc-by-nc-sa, (c) Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València , 2010

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)