Factores de explotación que afectan a la composición de purín en cerdos de engorde

Management factors affecting the slurry composition in growing-finishing pigs

Autor/a

Álvarez Rodríguez, Javier

Hermida, B.

Teira Esmatges, Maria Rosa

Boixadera Llobet, Jaume

Virgili Sanromà, Josep M.

Babot Gaspa, Daniel

Fecha de publicación

2021-02-04T09:37:53Z

2021-02-04T09:37:53Z

2011



Resumen

This study evaluated the effect of certain farming factors (period of year, feed to gain ratio and feed presentation system) on the slurry composition of growing-finishing pig farms (n=23). Feed to gain ration hardly affected chemical composition of slurry, whereas period of year only affected the organic matter content, which was lower in the hot than in the cold period. Likewise, feed presentation system showed a significant effect on some nutrient contents (organic matter, ammonium nitrogen and potassium), which were greater in wet/dry than in dry feeder type. These results highlight the importance of water and feed equipment on the excreta composition of fattening pigs.


Estudio financiado por el DARPAM.

Tipo de documento

Objeto de conferencia
Versión publicada

Lengua

Castellano

Materias y palabras clave

Swine; Excreta; Nutrients; Nitrogen

Publicado por

Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario

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41 Jornadas de Estudio : XIV Jornadas sobre Producción Animal : 17 y 18 de mayo de 2011, Zaragoza, tomo I, p. 43-45

Derechos

(c) Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario, 2011

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