dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química |
dc.contributor |
Dosta Parcerista, Jordi |
dc.contributor.author |
Cuscó Marigó, Joan |
dc.coverage.spatial |
east=1.7222534999999652; north=41.37583179999999; name=La Granada, Barcelona, Espanya |
dc.date |
2011-01-12 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/11335 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
Attribution-NonCommercial 3.0 Spain |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/ |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Instal·lacions i acondicionament d'edificis |
dc.subject |
Wine cellars |
dc.subject |
Cellers -- Edificis |
dc.title |
Projecte d'un celler d'elaboració de vi D.O. Penedès |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
El sector agrícola té una gran importància a la comarca del Penedès, en ella hi ha
nombroses parcel·les de cultiu de vinya i nombrosos cellers d'elaboració de vi a
nivell de petita, mitjana i gran empresa. La gran majoria dels propietaris de les
finques agrícoles no elaboren vi a partir dels seus productes, sinó que els venen
en cellers o cooperatives de la zona. Aquest projecte s'ha basat en calcular i
dissenyar un celler per a l'elaboració de vi de qualitat 'Denominació d'Origen
Penedès' a partir de l'explotació d'una finca agrària situada a La Granada del
Penedès. Aquesta finca cultiva diferents varietats de raïm, entre elles Macabeu,
Xarel·lo, Parellada i Monastrell, totes aptes i legals per elaborar vi a partir d'elles.
El present projecte fa referència tant al procés industrial d’elaboració en el celler,
com al dimensionament i càlcul de les seves instal·lacions entre d’altres
requeriments. El disseny s'ha fet a partir d'una estimació de la producció anual
de la finca considerant els màxims establerts per la DO Penedès i compleix amb
totes les necessitats per elaborar vi de qualitat. |