Estudi comparatiu de la maduració del raïm en diferents condicions de cultiu

dc.contributor
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
dc.contributor
García, Núria
dc.contributor.author
Roig, Mireia
dc.date.accessioned
2008-12-30T11:48:46Z
dc.date.available
2008-12-30T11:48:46Z
dc.date.created
2007
dc.date.issued
2008-12-30T11:48:46Z
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/2072/13017
dc.description.abstract
Treball de recerca realitzat per una alumna d’ensenyament secundari i guardonat amb un Premi CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent l’any 2008. El raïm passa per una sèrie de processos durant la seva etapa de maduració i creixement, abans de ser collit. Mitjançant pràctiques culturals es poden modificar aquests processos per tal d’obtenir el raïm adequat per l’elaboració vinícola. S’han estudiat els efectes de dues d’aquestes tècniques utilitzades habitualment sobre la qualitat de la producció de raïm: l’aclarida dels fruits i l’espampolament dels ceps. Per determinar-los, es va dur a terme un treball de camp a una parcel•la de vinya de l’Alt Empordà, en la qual es varen diferenciar sis fileres de ceps amb una tècnica de conreu diferent. Per observar les variacions es va anar fent un seguiment de cada tesi per separat, controlant els valors de pH, acidesa total, sucres i grau alcohòlic probable. El seguiment es va fer durant un període de vint-i-set dies i amb una regularitat de quatre dies. Treballant els resultats obtinguts i mitjançant gràfics en què es poden observar els efectes de cada pràctica, s’ha determinat quins són els efectes de la disminució de la càrrega i del desfullat sobre la maduració del raïm.
cat
dc.format.extent
38 p.
ca
dc.format.extent
914871 bytes
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
ca
dc.relation.ispartofseries
Els ajuts de l'AGAUR;208PJ10143
dc.rights
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
cat
dc.subject.other
Vinya -- Conreu
ca
dc.title
Estudi comparatiu de la maduració del raïm en diferents condicions de cultiu
ca
dc.title.alternative
Premis CIRIT per fomentar l'esperit científic del Jovent (PJ)
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
ca
dc.subject.udc
634
ca


Documentos

2008PJ10143.pdf

893.4Kb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)