dc.contributor |
Kallas, Zein |
dc.contributor.author |
Lago Llopart, Marc |
dc.date |
2017-07-21 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2117/107261 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Indústries agroalimentàries::Begudes |
dc.subject |
Beer |
dc.subject |
Cervesa |
dc.subject |
Preferències dels consumidors |
dc.subject |
Análisi sensorial |
dc.subject |
Disconfirmation model |
dc.subject |
Assimilation model |
dc.subject |
Complete or Incomplete model. |
dc.subject |
Cervesa -- Anàlisi |
dc.title |
Preferències dels consumidors de cervesa. Importància de mercat i sensorial |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
The consumption of artisan beer and gluten free beers in our country is gaining position with respect to traditional beers. This project analyses consumers' acceptance towards six types of beers and the impact of the brands on those preferences. The beers analysed are: manufacturer brand traditional (Estrella Damm), manufacturer brand gluten-free (Daura), private brand traditional (Steinburg), private brand gluten-free (Puerto Dorado), artisanal traditional (Moska) y artisanal gluten-free (Loira). We analyzed the behavior of beer consumption and we conducted a tasting experiment with non-trained panel of 129 consumers in the Baix Llobregat campus. The sensorial analysis has been developed in three stages: blind tasting, expected evaluation (without tasting) and finally an informed tasting in the sensory laboratory of the Escola Superior d'Agricultura de Barcelona following the standards in this type of studies. The data were analyzed through two models: Disconfirmation and Assimilation. The results showed that the brand plays an important role in the creation of the sensorial expectations being the beer Damm the most valued. Also, the results show that the brands of the retailer generate expectations below what consumers stated they like them. |
dc.description.abstract |
El consum de cerveses artesanals i sense gluten al nostre país està guanyant posició respecte a les cerveses tradicionals. Aquest projecte analitza l'acceptació sensorial dels consumidors cap a sis tipus de cerveses i l'impacte que tenen les marques sobre aquestes preferències. Les cerveses analitzades són: Marca del fabricant tradicional (Estrella Damm), marca del fabricant sense gluten (Daura), marca del distribuïdor tradicional (Steinburg), marca del distribuïdor sense gluten (Puerto Dorado), artesana tradicional (Moska) i artesana sense gluten (Loira). Analitzem el comportament del consum de cervesa i portem a terme un tast amb un panell no entrenat de 129 consumidors al campus del Baix Llobregat. L'anàlisi sensorial s'ha desenvolupat en tres etapes: Tast a cegues, una avaluació esperada (sense tast) i finalment un tast informat, en el laboratori sensorial de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona seguint els estàndards en aquest tipus d'estudis. Les dades es van analitzar a través de dos models: Disconfirmació i Assimilació. Els resultats van demostrar que la marca juga un paper important en la creació de les expectatives sensorials sent la cervesa Damm la més valorada. Així mateix, els resultats mostren que les marques del distribuïdor generen expectatives per sota del que realment agraden al consumidor. |
dc.description.abstract |
El consumo de cervezas artesanales y sin gluten en nuestro país está ganando posición respecto a las cervezas tradicionales. Este proyecto analiza la aceptación sensorial de los consumidores hacia seis tipos de cervezas y el impacto que tienen las marcas sobre dichas preferencias. Las cervezas analizadas son: Marca del fabricante tradicional (Estrella Damm), marca del fabricante sin gluten (Daura), marca del distribuidor tradicional (Steinburg), marca del distribuidor sin gluten (Puerto Dorado), artesanal tradicional (Moska) y artesanal sin gluten (Loira). Analizamos el comportamiento del consumo de cerveza y llevamos a cabo una cata con un panel no entrenado de 129 consumidores en el campus del Baix Llobregat. El análisis sensorial se ha desarrollado en tres etapas: Cata ciega, una evaluación esperada (sin cata) y finalmente una cata informada en el laboratorio sensorial de la Escola Superior d'Agricultura de Barcelona siguiendo los estándares en este tipo de estudios. Los datos se analizaron a través de dos modelos: Disconfirmación y Asimilación. Los resultados demostraron que la marca juega un papel importante en la creación de las expectativas sensoriales siendo la cerveza Damm la más valorada. Asimismo, los resultados muestran que las marcas del distribuidor generan expectativas por debajo de lo que realmente gustan al consumidor. |