dc.contributor |
Devesa Garriga, Ricard |
dc.contributor.author |
Aldazabal Esquivel, Xavier |
dc.date |
2017-06 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2117/115245 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química |
dc.subject |
Drinking water--Analysis |
dc.subject |
Aigua potable -- Anàlisi |
dc.title |
Aportacions avançades en el control de qualitat de l'aigua potable. Vessants d'anàlisi química i sensorial |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
Aquest treball consta de dues parts diferenciades. Per una banda, s’ha determinat la validesa i l’abast del mètode del blau de metilè per a la detecció del diòxid de clor present en l’aigua i la seva quantificació. El mètode estudiat és vàlid per a concentracions baixes, i està basat en la determinació espectrofotomètrica de la dependència lineal directa entre l’absorbància i la concentració del diòxid de clor. La base del mètode és l’acció del diòxid de clor per a oxidar el reactiu leuco-blau de metilè, el qual és incolor, i fer-hi aparèixer color blau. S’ha aconseguit trobar un tram de concentracions lineal, entre 0 i 1,5 mg/L de diòxid de clor, força reproduïble i sense l’existència d’interferències causades pel clor lliure. La segona part del projecte consisteix en un estudi de l’efecte organolèptic que produeix el catió potassi en l’aigua de consum. Per a realitzar l’estudi, s’han considerat diverses sals de potassi, i s’ha aproximat el llindar de percepció del catió mitjançant una sèrie de proves a un grup de panelistes experts en tasts d’aigua. |