Abstract:
|
El sector de la restauració té una forta presència en l’economia del país i representa un gran
mercat en el camp de l’eficiència energètica i pel qual, en la majoria dels casos, una eventual
intervenció suposaria recuperar la inversió a curt termini, millora de confort, durabilitat dels
equips i, fins i tot, una estratègia de màrkeing.
Aquest treball de fi de grau es fonamenta, d’una banda, en la recerca i documentació sobre
normativa d’aplicació en el sector de la restauració, instal·lacions i equips específics, pràctiques
d’anàlisi de demanda i consum energètic així com de procediments per la seva reducció amb
l’objectiu d’assolir la conseqüent millora en eficiència energètica. Així doncs, partint de criteris
constructius i ambientals, en la primera fase es pretén establir una praxis per tal d’abordar una
auditoria energètica en bars i restaurants.
Seguidament, i segons l’establert en la primera fase del treball, es procedeix a la posada en
pràctica en un treball de camp. D’aquesta manera, la segona part del treball consisteix en
l’aixecament de plànols, presa de dades, avaluació, propostes de millora i anàlisi de resultats
dins el marc d’una auditoria energètica realitzada al bar-restaurant The Room, un local que
s’emplaça dins el conjunt edificat de l’Hotel Arts a Barcelona.
Així doncs, la redacció del present document suposa la possibilitat d’ampliar coneixements en
un camp específic dins el sector de l’eficiència energètica i a la vegada posar en pràctica els
conceptes assolits durant els estudis de Grau en Ciències i Tecnologies de l’Edificació.
Finalment, i no menys important, allò relacionat amb conceptes ambientals i de sostenibilitat
va més enllà de la nostra professió i esdevé un compromís amb les futures generacions que,
segons estudis recents, són d’un futur tant proper com el dels nostres fills. |