Author

Navalles Villar, Pere

Publication date

2018

Abstract

La incorporación de un aroma en el ambiente como un elemento de publicidad hace que aumente la atención, el interés y la memorización de la marca anunciadora y que la percepción de olor agradable mejore la imagen del transporte público, según se constató por el estudio Smell-Ad, basado en 400 encuestas, realizadas a viajeros expuestos al aroma, grupo experimental y viajeros no expuestos al aroma, grupo de control. Los resultados indican que existe un significativo aumento en los parámetros estudiados de atención, memoria, identificación y agradabilidad, para todos los rangos de edad. El tamaño de la muestra es suficiente para analizar los valores.


The incorporation of a fragrance in the environment as an advertising element increases the attention, interest, and memorization of the advertising brand and the perception of a pleasant smell improves the image of public transport, as noted by the Smell-Ad study, based on 400 surveys, conducted among passengers exposed to the aroma, experimental group and non-exposed passengers to the aroma, control group. Results show there is a significant increase in the parameters studied of attention, memory, identification, and agreeability, for all age ranges. The statistical sampling size is sufficient to analyze the values..

Document Type

Article

Language

Spanish

Subjects and keywords

Olfato; Memoria; Identificación; Agradabilidad; Publicidad; Smell; Aroma; Memory; Identification; Pleasantness; Advertising

Publisher

 

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Questiones publicitarias ; Vol. 1 Núm. 21 (2018), p. 13-19

Rights

open access

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