Els residus avícoles generats, per exemple, a partir de la producció d'ous, produeixen una gran quantitat de material com adob per a fertilitzar els sòls. El treball present, però, proposa una millor gestió d'aquests residus, especialment via compostatge, arran la presència de microorganismes patògens i paràsits al material, és a dir, agents que suposen un risc a l'hora d'emprar-lo. L'estudi va analitzar el fem de diferents variables, segons l'aplicació d'un sistema convencional o un d'automatitzat, de set granges d'Argentina.
Los residuos avícolas generados, por ejemplo, a partir de la producción de huevos, producen una gran cantidad de material como abono para fertilizar los suelos. El trabajo presente, sin embargo, propone una mejor gestión de estos residuos, especialmente vía compostaje, a raíz de la presencia de microorganismos patógenos y parásitos en el material, es decir, agentes que suponen un riesgo a la hora de utilizarlo. El estudio analizó el estiércol de diferentes variables, según la aplicación de un sistema convencional o uno de automatizado, de siete granjas de Argentina.
Catalan
Spanish
UAB divulga ; Octubre 2020
open access
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/