Les empreses familiars agraries: reptes de la continuïtat i cadena agroalimentària

Author

Plana Farran, Manel

Publication date

2016-12-22T12:08:24Z

2016-12-22T12:08:24Z

2016



Abstract

La reducció de la renda agrària ha estat una constant des de l'any 2003 (30% en termes reals). La majoria dels negocis, explotacions i empreses agràries són empreses familiars com així ho constaten diferents estudis i la realitat ho demostra, petites empreses familiars amb vocació de continuïtat. La integració vertical en la cadena agroalimentària, l'asimetria existent entre els diferents actors de la mateixa, la distribució de la cadena de valor, les exigències productives i de mercat, així com situacions sobrevingudes (el veto rus als productes agroalimentaris en el 2014 o bé les inclemències meteorològiques) no contribueixen a fitxar un entorn estable i atractiu per a la continuïtat d'aquest tipus d'empreses familiars. En contrast amb el que hem comentat, els anys 2015 i 2016 han representat un rècord pel que fa al nombre de matriculacions a les Escoles Agràries de Catalunya.

Document Type

article
publishedVersion

Language

Catalan

Subjects and keywords

Empreses familiars agràries; Integració vertical; Cadena agroalimentària; Cadena de valor

Publisher

Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat de Lleida

Related items

Reproducció del document publicat a http://www.catedraef.udl.cat/category/quaderns-practics/

Quaderns pràctics d'empresa familiar, 2016, vol. 4, núm. 1, p. 83-93

Rights

(c) Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat de Lleida, 2016

This item appears in the following Collection(s)