Autor/a

Fortuny Lloret, Laia

Otros/as autores/as

Zapata Rojas, Amalia

Universitat de Lleida. Facultat de Medicina

Fecha de publicación

2017-05-10T10:15:42Z

2017-05-10T10:15:42Z

2016-06



Resumen

Introducció: La insuficiència cardíaca és un problema de salut pública de primer ordre, és un desequilibri entre la capacitat del cor per bombejar sang i les necessitats de l’organisme. Molts pacients amb aquesta patologia són hospitalitzats i l’estat nutricional s’hi veu implicat. Objectius: Els objectius d’aquest estudi han estat identificar l’estat nutricional del pacients hospitalitzats diagnosticats d’ insuficiència cardíaca, analitzar els nivells d’adaptació de la dieta mediterrània dels pacients, identificar el grau de dependència i l’estat cognitiu dels pacients. Resultats: La gran majoria dels pacients es troben en risc de malnutrició, en un estat cognitiu normal i amb un grau de dependència lleu. L’adherència a la dieta mediterrània és baixa en més de la meitat de la mostra. Conclusions: És necessari mantenir una dieta equilibrada i variada en aquest tipus de pacients, i fer-ne un control.

Tipo de documento

bachelorThesis

Lengua

Catalán

Materias y palabras clave

Insuficiència cardíaca; Estat nutricional; Dieta mediterrània; Dieta mediterrània; Insuficiència cardíaca; Malalts -- Alimentació -- Necessitats

Derechos

cc-by-nc-nd

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)